Snelle levering
Blanco geleverd
Persoonlijke service
Eigen productie

Een goed logo15-03-2016

Eerder in een blog ging het erover om een goede huisstijl te creëren. En wat bij een goede huisstijl hoort is natuurlijk een goed bijpassend logo, wat tijdloos is en goed herkenbaar voor klanten en potentiele klanten. 
Want een logo is het gezicht van een bedrijf.

Soorten logo’s
Er zijn 4 soorten logo’s.
Als eerste heb je het logo dat bestaat uit een woord, zoals Coca- Cola of Disney.
Ten tweede heb je een logo dat bestaat uit een afbeelding zoals Apple en Lacoste.
Ten derde heb je een abstract logo wat niet direct laat zien wat het bedrijf produceert een voorbeeld hiervan zijn Nike en Pepsi.Als laatste heb je het logo systeem, dit is een logo wat bestaat uit de bovenstaande logo soorten. Van deze logo soorten is een mix gemaakt en dan krijg je het logo systeem. Het logo systeem bestaat uit een woord en grafische elementen zoals bijvoorbeeld bij MTV.

Uitstraling 
Zodra je hebt bepaald wat voor soort logo je wil is het belangrijk om na te gaan wat mensen erbij zullen denken. De kracht van een logo ligt bij de consument het gaat er namelijk om wat de mensen denken als ze jou logo zien. Een mooi voorbeeld hiervan is het Nike logo. Het logo zelf heeft niets te maken met de producten die ze verkopen maar zodra mensen het logo zien denken ze er de slogan "Just do it!" bij, hier staat Nike bekend om, door middel van die slogan krijgen mensen de motivatie om te gaan sporten of om door te gaan met een klus waar ze mee bezig waren.

Actualiteit
Wat ook belangrijk is, is dat het logo ook aan te passen moet zijn aan een thema wat bij de actualiteit past. Niet het hele logo hoeft dan gelijk aangepast te worden, dit kan ook in vorm van een tijdelijke andere kleur of een afbeelding die naast het logo staat. Hieronder staat een voorbeeld van hoe ZoGedrukt dat heeft gedaan bijvoorbeeld met Halloween.

 

Natuurlijk is het belangrijkste dat je als bedrijf zelf tevreden bent met een logo en dat je goed weet wat je uit wil stralen naar de buitenwereld.

Hopelijk kunnen wij je verder helpen met het doorvoeren van je logo op al je huisstijl benodigdheden! Wij zien je graag bij ZoGedrukt.nl! 

 

 

Terug naar overzicht