Snelle levering
Blanco geleverd
Persoonlijke service
Eigen productie

Folders drukken, waarom zou je?10-08-2017

Wanneer is de laatste keer dat jij een folder hebt gelezen? De kans is groot dat dat niet lang geleden was! Sinds de opkomst van het internet gebeuren er steeds meer marketing en advertenties digitaal, en wanneer je de media volgt krijg je al gauw het idee dat online het enige medium is waar je als marketeer nog naar moet kijken. Maar al deze hype betekent niet dat er offline niets meer te halen valt, en dat het geen zin heeft voor jouw bedrijf om iets simpels als folders te drukken. Integendeel, want wist je dat…

Elke dag 11,5 miljoen Nederlanders een folder lezen

Dat betekent dat bijna 3 op de 4 Nederlanders elke dag wel een folder bekijken. Dat is een groter bereik dan wat je online kunt vinden. Daarnaast brengen folders vaak ook een persoonlijke boodschap. Je krijgt ze in de brievenbus, of ze worden door iemand aan je overhandigd.

En aangezien een folder vaak flink wat informatie bevat (een folder is vaak 4 tot 8 kantjes die bij elkaar worden gehouden door vouwlijnen), gaat de lezer er vaak goed voor zitten. Dat betekent dat je met een folder een veel grotere kans maakt om een goede indruk te maken op de lezer.

Benieuwd naar de mogelijkheden? Bekijk hier ons folder assortiment

Wat kun je allemaal met folders:

Er zijn veel bedrijven en mensen die gebruik kunnen maken van folders om hun marketing effectiever te maken. Folders kunnen namelijk gebruikt worden om:

  • De naamsbekendheid van je bedrijf te verhogen.
  • Klanten essentiële informatie mee te geven na een verkoopgesprek.
  • Iemand kort en krachtig volledig op de hoogte te brengen van wat jouw bedrijf voor hen kan betekenen.
  • De lezer een herinnering te geven van alles wat hij kan verwachten wanneer hij een bepaald product aanschaft.

Als je deze lijst leest, komen er waarschijnlijk al een aantal voorbeelden bij je naar boven van de bedrijven en mensen die het meest baat hebben bij folders. Hier een kort overzicht van iedereen die voordeel heeft van het gebruik van folders:

  • Bedrijven die producten produceren voor consumenten of andere bedrijven.
  • Winkels die hun klanten een folder geven zodat deze zich kan inlezen over hun producten.
  • Restaurants kunnen hun gasten op de hoogte brengen van het menu.
  • Verkopers kunnen na een verkoopgesprek een folder meegeven met de zojuist besproken informatie over hun dienst of product.

Als jij je herkent in een van deze voorbeelden, dan is het wellicht ook een goed idee voor jou om je eigen folders (voor jouw bedrijf of jezelf) te laten drukken. Maar hoe gaat dat eigenlijk in zijn werk?

Wil je folders laten drukken?

Als je folders wilt laten drukken, dan kun je dat gemakkelijk regelen bij Zogedrukt.nl. Wij kunnen vrijwel elk soort folder al binnen 1 dag voor je klaar hebben. Echter is het wel belangrijk dat je goed nadenkt over het ontwerp en de inhoud van je folder.

Je wilt namelijk dat elke folder die je meegeeft aan een klant of gast de maximale impact heeft. Hier een paar vragen die je jezelf kunt stellen voor een effectief ontwerp van je folder:

  • Informatie - Wat is het doel van de folder? Wat is de belangrijkste boodschap die je wilt dat de lezer bijblijft?
  • Ontwerp - Hoe wil je de folder aantrekkelijk maken? Wat is datgene wat de interesse van jouw doelgroep trekt?

Als je goed nadenkt over deze paar vragen, dan ben je al voor 80% op weg naar een effectieve folder.

Hulp nodig bij het ontwerpen van een goede folder? Of heb je het ontwerp al klaar en wil je het naar de printer brengen? Neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen je graag met alles wat je nodig hebt wanneer het gaat om folders drukken!

Direct folders laten drukken? Bekijk hier ons assortiment

Terug naar overzicht