Snelle levering
Blanco geleverd
Persoonlijke service
Eigen productie

Het juiste papiergewicht.12-05-2015

Het is u vast niet ontgaan dat u bij het bestellen van drukwerk van ZoGedrukt vaak een bepaald gewicht dient te selecteren. Maar hoe kiest u eigenlijk het meest geschikte papiergewicht? En wat betekent een aantal grams voor de dikte van uw bestelling? Deze blog moet u helpen een duidelijk beeld te krijgen van wat men in de drukwereld bedoelt als er wordt gesproken over gewichten met betrekking tot drukwerk.

In de wereld van het drukken spreekt men normaliter over het zogenaamde ‘gramsgewicht’. In de meeste gevallen bieden wij u de meest logische gewichtskeuze voor uw bestelling door deze aan te duiden met onze welbekende ‘populair’ markering, maar wat betekent het eigenlijk als u bijvoorbeeld kiest voor 135 grams papier? 

Het aantal grams staat voor het gewicht van het papier per vierkante meter vanuit het A0 formaat. Een papiervel van A0 formaat is namelijk 1189 x 841 mm en dus ongeveer één vierkante meter. Bij het drukken van flyers raden wij u een gewicht van 135 grams aan. Indien u voor het drukken van deze flyer kiest voor een A4 formaat (210 x 297 mm) weegt uw flyer dus 8,42 gram. 135 grams betekent dus niet dat uw flyer 135 gram zal wegen.

Maar wat zijn nu eigenlijk de meest gangbare papiergewichten voor uw drukwerk? Hieronder geven wij enkele voorbeelden van de meest gangbare gewichten per soort drukwerk:


 

  • Voor het bedrukken van flyers adviseren wij 135 grams papier. 
  • Voor het bedrukken van posters adviseren wij 135 grams papier. 
  • Voor het bedrukken van visitekaartjes adviseren wij 350 grams papier. 
  • Voor het bedrukken van enveloppen adviseren wij 90 grams papier. C4 envelop 120
  • Voor het bedrukken van brochures adviseren wij 135 grams papier met eventueel een 250 grams omslag. 
  • Voor het bedrukken van briefpapier adviseren wij 90 grams papier.
  • Voor het bedrukken van spandoeken adviseren wij 500 grams doek van pvc frontlit, b1-brandvertragend. 
  • Voor het bedrukken van uitnodigingen adviseren wij 350 grams papier. 

 

Heeft u een vraag of twijfelt u nog over het ideale gewicht voor uw drukwerk? Wij verzoeken u dan contact op te nemen met onze klantenservice. Onze drukwerkspecialisten helpen u dan met uw keuze, zodat uw bestelling ZoGedrukt is.

 

Terug naar overzicht