Snelle levering
Blanco geleverd
Persoonlijke service
Eigen productie

Hoe maak je een goede indruk met enveloppen?05-10-2017

Je hebt misschien eerder onze blog gelezen over het bedrukken van briefpapier. In die blog hadden we het heel kort gehad over bijpassende enveloppen bij je brief. Alle voordelen waar je van geniet met het bedrukken van briefpapier gelden namelijk nog steeds wanneer je kiest voor bedrukte enveloppen. In deze blog hebben we het kort over een goed indruk achterlaten, daarna kun je alles lezen over wat je nu precies kunt met bedrukte enveloppen. En als laatste geven we je nog advies over wat wij aanraden.

Zorg voor een goede indruk met bedrukte enveloppen

De voornaamste reden is dat je met bedrukte enveloppen een goede eerste indruk kunt wekken bij de ontvanger. In plaats van een lege envelop met alleen de naam en het adres, weet de ontvanger nu gelijk wie de afzender van de brief is. Je kunt het bedrijfslogo erop zetten of een boodschap. Het belangrijkste is in ieder geval dat:

  • De ontvanger direct weet van wie de brief is.      
  •  Een juist bedrukte envelop de lezer zal uitnodigen om hem te openen.

Dit is natuurlijk allebei zeer belangrijk. Wanneer je een goede band hebt met je (potentiele) klanten, dan zullen ze graag jouw brief zo snel mogelijk willen lezen!

Enveloppen laten drukken? Bekijk hier onze  opties!

Mogelijkheden met enveloppen bedrukken

Je kan een aantal verschillende kanten op wanneer je je envelop wilt bedrukken. Om te beginnen kun je het formaat kiezen. Let op, we werken niet met A4 of A5, maar met maten die net iets groter zijn. Dit zorgt ervoor dat er voldoende ruimte is om de brief zelf er in passen.

Daarnaast heb je de volle vrijheid om alles op de envelop te zetten wat je maar wilt. Maar we hebben in het verleden gezien dat het het meest effectief is om je logo een goede plek te geven, en eventueel nog wat extra informatie er op te zetten. Ook hier geldt: houd het simpel, je wilt namelijk niet dat je envelop als reclame wordt aangezien!

Ook kun je ervoor kiezen om een venster in de enveloppen te laten zetten. Dit kan erg handig zijn als je altijd dezelfde standaard brieven verstuurt waarbij het adres al op de brief staat. Zo bespaar je tijd en kosten om het adres ook op de envelop te zetten. Het venster kan aan de linker- of rechterkant worden gezet – wat jouw bedrijf het beste uitkomt.

Er zijn ook 2 verschillende mogelijkheden qua sluiting. Je kunt kiezen voor een striplock of een gomsluiting. Bij een striplock zit er een strip over de hechtende laag. Deze moet je eraf trekken en dan kun je de brief sluiten. Een gomsluiting moet eerste even nat gemaakt worden, voordat deze hechtend wordt en de brief sluit.

Wat wij aanraden:

Zoals je ziet zijn er dus veel verschillende mogelijkheden en opties waar je uit kunt kiezen bij het bedrukken van enveloppen. Om het gemakkelijk te maken hebben we hier een paar eigen tips voor je:

  • Ontwerp: je kunt een grafisch ontwerper inhuren, maar je kunt het ook zelf ontwerpen. Wanneer je het zelf doet is het belangrijkste dat de bedrukking simpel en professioneel is.
  • Formaat: voor standaard brieven is het het beste om te kiezen voor een C5 formaat, deze is erg licht en voldoet voor dubbelgevouwen A4tjes. Als je een aantal pagina’s wilt versturen raden wij een C4 aan, deze is wat steviger en dus geschikt voor wat zwaardere brieven.
  • Drukmethode: er zijn 2 drukmethoden (offset en digitaal). Heb je een grote oplage (500+), kies dan voor offset. Voor kleine aantallen is digitaal sneller en goedkoper.

Mocht je nog vragen hebben, dan kun je uiteraard altijd contact met ons opnemen. Je kunt even kijken op onze pagina over enveloppen bedrukken voor meer informatie. Mocht je er daar niet uitkomen, gebruik dan onze chat rechtsonder in het scherm!

Benieuwd naar de mogelijkheden? Kijk dan hier!

 

Tags

Blog Enveloppen Drukwerk
Terug naar overzicht