Snelle levering
Blanco geleverd
Persoonlijke service
Eigen productie

Hoe ontwerp je het beste visitekaartje 29-04-2016


We kunnen de visitekaartjes niet meer wegdenken uit het bedrijfsleven. Het is een manier om te netwerken en contacten te verzamelen. Daarom is het belangrijk dat uw visitekaartje perfect aansluit bij u en uw bedrijf. Om tot een mooi ontwerp te komen heb ik een aantal punten op een rij gezet waar een mooi ontworpen visitekaartje aan moet voldoen.

Concept
Iemand moet gelijk aan uw visitekaartje kunnen zien bij welk bedrijf u hoort. Het kan namelijk voorkomen dat de ontvanger alleen uw naam onthoudt en niet uw bedrijf. U moet het dan ook zien als een uitbreiding van uw bedrijfsmarketing.  Vergeet ook niet om beide kanten van uw visitekaartje te ontwerpen.
 

Inhoud
Als tweede is het belangrijk om uw persoonlijke informatie duidelijk zichtbaar op het visitekaartje te plaatsen. Bedenk welke informatie belangrijk is voor de ontvangers van uw visitekaartje en plaats deze op het visitekaartje.


Lettertype
Het lettertype wat u kiest zet de toon en het gevoel wat iemand heeft van u en uw bedrijf. Het is het beste om een lettertype te kiezen wat gemakkelijk leesbaar is.
 

Kleur
Bij het ontwerpen van een visitekaartje kunt u het beste CMYK (Cyan, Magenta, Yellow, Black) kleuren gebruiken. Dit is van belang omdat zo de kleuren precies hetzelfde blijven tijdens het drukken van uw kaartjes, er zal dan nauwelijks tot geen kleurverschil ontstaan.

Mocht u uw kaartjes in de RGB (Rood, Groen, Blauw) kleuren ontwerpen, houdt er dan rekening mee dat er kleur verschil zal ontstaan. Dit gebeurt omdat de kleuren niet precies overgedragen kunnen worden naar de drukker.

Tip! Een visitekaartje wat kleur bevat wordt vaak langer bewaard!
 

Afloop
De afloop (in het engels bleed) van een visitekaartje zorgt ervoor dat er minder kans is dat er lelijke of witte randen aan uw visitekaartje worden toegevoegd. Een bleed is een soort reserve voor de machine die de kaartjes snijdt, het kan voorkomen dat het drukwerk iets verschuift en daardoor de witte randen ontstaan. Zorg er dus voor dat uw bestand iets verder doorloopt dan dat de eindgrootte moet zijn.


 

Afwerking
De afwerking van uw visitekaartje moet perfect aansluiten bij uw gehele visitekaartje, het is verder ook belangrijk dat uw visitekaartje lekker in de hand ligt, en dat er eventueel nog op geschreven kan worden als dat moet.
 

Materiaal
Tegenwoordig zijn er allemaal verschillende soorten materialen beschikbaar voor visitekaartjes, toch is het verstandig om voor gewoon papier te kiezen. Dit ligt vaak het best in de hand en is het makkelijkst op te bergen voor de ontvanger.
 

Grootte
De grootte van uw visitekaartje is belangrijk voor de ontvanger, u heeft misschien een ontwerp in uw hoofd waarbij uw visitekaartje bijvoorbeeld een ronde vorm heeft. Maar heeft u er bij nagedacht dat dit wellicht niet handig is. Voor de ontvanger van uw kaartje is het lastig om deze op te bergen in een portemonnee of in een visitekaartjeshouder. Uiteraard is het wel belangrijk dat het visitekaartje wel bij u en uw bedrijf past.

 

Ik hoop dat u wat aan deze tips heeft gehad en dat u tot een mooi eindresultaat komt voor uw visitekaartje! Mocht u er zelf toch niet helemaal uitkomen dan kunt u altijd contact opnemen met het ZoGedrukt team en wij helpen u graag verder!

 

Terug naar overzicht