Snelle levering
Blanco geleverd
Persoonlijke service
Eigen productie

Interactief drukwerk, doe meer met drukwerk!03-08-2017

Interactief drukwerk

Je hebt vast wel eens gehoord van Virtual Reality – het nabootsen van de echte wereld via technologie. In de laatste tijd komt het concept steeds vaker in het nieuws en steeds meer bedrijven focussen zich op de toepassing van dit nieuwe fenomeen. Maar weet je al wat interactief drukwerk betekent? Interactief drukwerk is een onderdeel van Virtual Reality, maar in plaats van de volledige wereld te simuleren, voegt het juist iets toe – oftewel Augmented Reality.

In deze blog leggen we uit wat interactief drukwerk precies is, waarvoor je het kunt gebruiken. En uiteraard leggen we ook de nadruk op hoe deze nieuwe techniek door smartphone eigenaren gebruikt kan worden!

Wat is interactief drukwerk?

Bij interactief drukwerk kan een smartphone gebruikt worden om extra informatie te krijgen over iets wat in print gedrukt staat. De beste manier om dit te begrijpen is door een paar korte voorbeelden:

  • Je vindt een flyer op straat en door de QR code te scannen, word je direct doorwezen naar de website van het bedrijf.
  • Je ziet een aanplakbiljet voor een concert of festival, en door het biljet te scannen kun je direct kaartjes bestellen.
  • Of je kunt bijvoorbeeld een bedrijfsfilmpje laten zien wanneer een potentiele klant je visitekaartje scant.

Zoals je ziet zijn de mogelijkheden eindeloos. In essentie, komt het erop neer dat het aantal stappen tussen 2 opeen volgende acties verkleind wordt. In plaats van eerst een aanplakbiljet te zien, dan naar huis te gaan om op je  PC kaartjes te bestellen – kun je dat ter plekke doen!

Laat hier voordelig flyers drukken met een QR code.

Waarvoor kun je interactief drukwerk inzetten?

Zoals hiervoor uitgelegd, heeft interactief drukwerk zeer veel mogelijkheden. Met name voor bedrijven die gebruik maken van visuele interactie met klanten (e.g. advertenties, tijdschriften, folders of visitekaartjes) kan interactief drukwerk veel betekenen.

En zeker wanneer je je bedenkt dat in Nederland nog steeds bijna 75% van de mensen elke dag een reclamefolder leest, dan kun je je de mogelijkheden wel voorstellen. Zeker in de huidige maatschappij gaat het er om dat iedereen snel toegang heeft tot vrijwel alles. En als we deze 2 zaken bij elkaar optelt, dan zie je al gauw in dat interactief drukwerk veel potentie heeft om de manier waarop consumenten en bedrijven met elkaar omgaan te veranderen.

Hier een kort overzicht van een paar industrieën die veel kunnen winnen met interactief drukwerk:

  • Adverteerders – lezers van jouw advertentie kunnen direct jouw product bestellen.
  • Retail – jouw klanten kunnen toegang krijgen tot video’s en alle productinformatie wanneer zij het label van een product scannen

En het ziet er naar uit dat in de toekomst er steeds meer branches gebruik kunnen gaan maken van interactief drukwerk!

Bekijk hier al onze drukwerkproducten om inspiratie op te doen!

Terug naar overzicht