Snelle levering
Blanco geleverd
Persoonlijke service
Eigen productie

Spandoek drukken? Lees waar je op moet letten!19-10-2017

Je herkent het vast wel: je komt terug na een lange reis uit het buitenland en als je door de poortjes op Schiphol loopt wordt je verwelkomd door talloze spandoeken. Of ze nu voor jou zijn of niet, het is altijd leuk om te zien hoe familie en vrienden hun geliefden enthousiast opwachten met een groot spandoek in de lucht.

Maar dat is niet het enige waar je spandoeken voor kunt laten drukken! Er zijn namelijk nog talloze andere situaties waarin een spandoek erg leuk en handig is om te hebben. Lees verder voor een paar ideetjes…

Ideeën voor spandoeken (bedrijf of privé)

Veel mensen denken bij spandoeken vooral aan privé aangelegenheden. Zoals het voorbeeld hierboven van het opwachten van familie of vrienden. Maar wist je dat ook bedrijven veel mogelijkheden hebben met een spandoek:

  • Hang het op aan de muur wanneer je een feestje of bedrijfsevenement hebt om iedereen te laten weten wat de reden is van de festiviteiten.
  • Bevestig het aan de muur van je pand en zet er een reclameboodschap op.
  • Of gebruik het voor sluipreclame: doe met een aantal collega’s mee aan een sportevenement en     support hen met een spandoek waar het logo van je bedrijf goed op te zien is.

Zoals je ziet zijn de mogelijkheden eindeloos. En uiteraard kun je de vorige voorbeelden ook allemaal voor privé aangelegenheden gebruiken. Heb je een feestje? Hang een groot spandoek aan de muur van je huis zodat iedereen weet waar het feest is! Of steek je vrienden een hart onder de riem wanneer zij meedoen aan de (halve) marathon met een persoonlijke motiverende boodschap.

Voor alle mogelijkheden, check ons assortiment!

Vragen die je jezelf kunt stellen voor een goed spandoekontwerp

Je weet nu wat je precies allemaal kunt doen met een spandoek. Dus het is nu tijd geworden om erachter te komen hoe je precies een goed spandoek ontwerpt. En de beste manier om daarachter te komen is door jezelf een paar goede vragen te stellen. Deze vragen zullen je de basis geven voor een mooi spandoek. Stel jezelf de volgende vragen:

  • Wat is het doel van het spandoek? Het spreekt voor zich dat een reclamespandoek van je bedrijf er anders uit komt te zien dan een ‘welkom terug!’ spandoekje voor op Schiphol.
  • Hoe groot moet het spandoek worden/waar wil je het gebruiken? Spandoeken aan de muur zijn natuurlijk vaak groter dan doeken die je zelf in de hand gaat houden.
  • Moet het doek aan 2 kanten bedrukt zijn?
  • Ga je het spandoek eenmalig gebruiken of wil je het nog jaren ophangen? Dit is belangrijk zodat je weet wat voor kwaliteit je nodig hebt.
  • Van welke afstand moeten mensen het doek kunnen lezen? Het zou natuurlijk zonde zijn om een mooi spandoek te bestellen wat niemand kan lezen omdat de letters te klein zijn.
  • Welke kleuren wil je gebruiken? Wij raden aan om over het algemeen te kiezen voor een lichte achtergrondkleur en donkerdere letters. Het contrast zal er namelijk voor zorgen dat de boodschap uit het doek zal springen en goed leesbaar zal zijn.

Met de antwoorden op deze vragen zul je al een heel eind komen met je spandoekontwerp. Daarnaast kun je bij ons ook nog allerlei accessoires bij je spandoek bestellen. Denk hierbij aan haken en nylontouwen op het doek op te hangen.

Wil je een spandoek laten drukken of heb je hulp nodig?

Ben je er uit hoe je spandoek eruit gaat komen te zien? Of heb je hulp nodig bij het ontwerpen of bedenken van het doek? Voor vragen of opmerkingen kun je altijd contact met ons opnemen. Wij helpen je graag verder met alle vragen die je over spandoeken (of ander drukwerk) hebt!

Spandoek bedrukken? Bekijk hier al onze opties!

Tags

Spandoek Drukken Drukwerk
Terug naar overzicht