Snelle levering
Blanco geleverd
Persoonlijke service
Eigen productie

Visitekaartjes laten drukken? Geef ze een eigen identiteit!26-10-2017

De kans is groot dat je in de laatste tijd wel een paar visitekaartjes hebt verzameld. Of dat nu op een bedrijfsevenement was, een bezoek bij een andere onderneming of gewoon zomaar toen je iemand tegenkwam, veel mensen hebben visitekaartjes. En misschien heb je het wel van de andere kant meegemaakt – je had een snel gesprek met iemand die geïnteresseerd was in jouw bedrijf of jouw diensten, en je wou hem of haar je contactgegevens op een gemakkelijk manier geven. Dan is een visitekaartje bij uitstek het ideale middel.

Het doel van het visitekaartje

Want het hoofddoel van een visitekaartje is dat iemand precies weet waar hij ‘op visite’ kan komen. Vroeger stond er dus altijd het fysieke adres op van de eigenaar. Tegenwoordig staat dat er ook nog op, maar daarnaast kun je er ook vaak het email adres, telefoonnummer en site (of Social Media profielen) op vinden.

Ookal is het via smartphones erg gemakkelijk om contactgegevens uit te wisselen, het visitekaartje blijft toch vaak handiger. Je kunt het snel aan iemand uitdelen, of bijvoorbeeld op een stapeltje bij de receptie of op tafel leggen. Zo kan iedereen die interesse heeft er eentje meenemen. Daarnaast is het soms ook een beetje ongemakkelijk om (ongevraagd) iemand je telefoonnummer of emailadres te geven. Maar je visitekaartje uitdelen kan dan weer wel in zo’n situatie.

Bekijk al onze opties in ons assortiment!

Visitekaartjes voor bedrijven en personen

Visitekaartjes zijn onder te verdelen in 2 groepen: voor bedrijven en voor personen. Het heeft uiteraard nog steeds hetzelfde doel (contactinformatie delen), en het is in beide gevallen erg nuttig, of het nu voor je bedrijf of voor jezelf is.

Bedrijfsvisitekaartjes bevatten bijvoorbeeld altijd de algemene informatie over het bedrijf. Denk hierbij aan het adres, algemeen nummer en email adres, maar soms ook de contact- of openingsuren. Een persoonlijk kaartje daarentegen bevat altijd de naam van de eigenaar en eventueel nog meer informatie die hij erop kwijt wilt. Uiteraard zijn er ook veel persoonlijke kaartjes die deels het bedrijf vertegenwoordigen.

Mogelijkheden bij het bedrukken

Huidige visitekaartjes hebben vrijwel altijd het formaat van 85 bij 55 millimeter. Hierbij hebben ze ongeveer de grootte van een bankpasje of identiteitskaart. Dat is namelijk het ideale formaat. Mensen kunnen ze gemakkelijk in hun portemonnee of jaszak steken. Daarnaast is het ook groot genoeg om er voldoende informatie op kwijt te kunnen. Je kunt er een paar contactgegevens op kwijt, en zelfs dan heb je nog plek voor een logo (of andere manier om het kaartje de juiste stijl van je bedrijf te geven).

Ook zijn er nog een aantal andere manieren om het kaartje een eigen identiteit te geven:

  • Wil je vierkante, of rond afgewerkte hoeken van de kaart?
  • Wil je jouw visitekaartje wat steviger maken? Kies dan voor een extra laagje zodat hij gemakkelijk schoon te maken is. Ook laat je zo een professionele indruk achter bij de ontvanger.

Qua ontwerp raden wij om (net zoals met veel andere communicatiemiddelen) het simpel te houden. Het visitekaartje is niet de plek om allerlei in-depth informatie te delen. Houdt het bij je contactgegevens, logo en eventueel een slogan of contacturen. Het visitekaartje is namelijk de uitnodiging. Mocht iemand echt interesse hebben, dan weet hij je te vinden en dan kun je hem dan alle extra informatie geven die relevant is.

Om het dus even kort samen te vatten: een visitekaartje is nog steeds bij uitstek het ideale middel om contactgegevens te delen aan geïnteresseerden. Je kunt het kaartje zelf ontwerpen, maar mocht je hulp nodig hebben, dan helpen wij je graag. Heb je andere vragen over visitekaartjes drukken – of heb je je ontwerp al klaar en wil je ze geprint hebben? Neem dan even contact op!

Wij hebben veel verschillende mogelijkheden in ons assortiment, bekijk ze hier!

 

Tags

visitekaartjes drukwerk tips drukken blog
Terug naar overzicht