Snelle levering
Blanco geleverd
Persoonlijke service
Eigen productie

Waarom ieder bedrijf brochures zou moeten drukken28-09-2017

De kans is groot dat je de laatste tijd wel een brochure hebt gelezen. Of dat nu ging om een uitgebreide productbeschrijving of om de laatste vakantie aanbiedingen van een reisbureau, je hebt waarschijnlijk een hoop nieuwe informatie binnen gekregen over het product of dienst wat je wou gaan bestellen.

Of je het nu ook daadwerkelijk besteld hebt of niet, het feit blijft dat brochures een zeer goede manier zijn om de lezer veel nieuwe informatie te geven. En wist je dat magazines eigenlijk niets anders zijn dan uit de klauwen gegroeide brochures? Het is namelijk ook mogelijk om je eigen magazine te bedrukken.

Voor veel bedrijven en organisaties is dit een goede optie om hun klanten en leden op de hoogte te houden van alles wat er gebeurd binnen de organisatie. Maar wat kun je nog meer met een brochure?

Benieuwd geworden naar de mogelijkheden? Bekijke ze hier!

Wat is een brochure precies?

Een brochure bestaat altijd uit minimaal 8 aan elkaar gehechte pagina’s en kunnen op verschillende manieren gebonden worden. Zo heb je onder andere geniete brochures, gelijmde brochures of brochures met een wire-O binding. Zoals eerder uitgelegd, zijn ze erg populair bij grotere organisatie of bij bedrijven die veel informatie aan hun klanten willen geven. Hier een paar voorbeelden van hoe je een brochure goed kunt gebruiken:

  • Veel verenigingen (voetbal, carnaval, buurt etc.) hebben veel leden. Met brochures kunnen zij iedereen gemakkelijk op de hoogte houden van alles wat er gaande is.
  • Een bedrijf dat regelmatig nieuwe producten uitbrengt, kan haar bestaande klanten eens in de zoveel tijd een brochure sturen van alle nieuwe producten.
  • Of denk aan de supermarkten, die elke week zoveel kortingsacties hebben dat het allemaal niet meer in een folder past. Met een brochure in de brievenbus kunnen zij alle mensen in de omgeving laten weten welke kortingsacties zij hebben die week!

Daarnaast zijn er uiteraard nog talloze andere doelen waarvoor brochures of magazines gebruikt kunnen worden. Maar laten we kijken waar je precies op moet letten wanneer je brochures wilt laten afdrukken. 

Waar moet je op letten bij het drukken van brochures?

Zoals bij elke vorm van adverteren, zijn er ook bij brochures 2 elementen die beiden goed moeten zitten voor een succesvolle brochure: 

  • De boodschap die de lezer meekrijgt.
  • De lay-out waarin de brochure is gevormd.

De boodschap is uiteraard iets waar je zelf goed over na moet denken (echter hebben wij hier ook veel ervaring mee – je kunt altijd contact opnemen mocht je hier vast lopen). Maar we kunnen je wel een paar bewezen tips geven om je brochure effectief te maken! Stel jezelf de volgende vragen:

  1. Wat is het doel van de brochure? (informatie geven, een specifiek product verkopen of een bepaalde actie in het licht brengen)
  2. Welk formaat is hiervoor het meest geschikt?
  3. Is het een ‘een-dags-brochure’ of is het de bedoeling dat hij langer meegaat? Wanneer de brochure langer mee moet gaan, kun je de kwaliteit verhogen door te kiezen voor steviger papier of een extra beschermende glans laag.
  4. Hoeveel pagina’s heb je nodig? Belangrijk is dat voor een geniete brochure het maximum 72 pagina’s is EN het totaal moet altijd door 4 gedeeld kunnen worden. (heeft te maken met de technische kant van het drukken).

We hopen dat je door deze vragen al een stuk verder zult komen in het ontwerpen van een effectieve brochure. Voor verder uitleg van de opmaak kan je onze uitleg over de aanleverspecificaties bekijken.

Mocht je nog vragen hebben over brochures – of wil je jouw brochure laten drukken? Laat het ons dan even weten. Wij helpen je graag met alles wat je nodig hebt qua brochures!

Laten drukken? Bekijk hier alle mogelijkheden!

 

Tags

Brochure Voordelen Blog Drukwerk
Terug naar overzicht