Snelle levering
Blanco geleverd
Persoonlijke service
Eigen productie

Brochures / Magazines

Brochures / Magazines

Brochures / Magazines drukken

Goedkoop, makkelijk en snel brochures of magazines laten drukken, dat kan bij ZoGedrukt. Maak gemakkelijk jouw eigen brochure of magazine voor bijvoorbeeld jouw bedrijf of sportclub. Je levert je eigen bestanden aan waardoor jij je brochure of magazine geheel zelf ontwikkeld ook zijn er verschillende formaten beschikbaar, waardoor jij je brochure of magazine nog meer kan onderscheiden van de rest.

Mocht je er niet uitkomen qua ontwerp of gewoon een vraag hebben dan staat het ZoGedrukt team voor jou klaar! Wij helpen je graag verder zodat jouw brochure of magazine opvalt tussen alle andere brochures/magazines!

 • Levering vanaf 5 exemplaren
 • Spoedlevering mogelijk
 • Gratis verzending

Brochures/magazines drukken

Waarom brochures drukken?

Brochures kunnen erg veel functies hebben, bedrijven gebruiken ze bijvoorbeeld om hun bedrijf en producten te presenteren, maar ook als reclamefolder zie je ze regelmatig op de deurmat of in winkels. Brochures zijn natuurlijk een ideale manier om informatie op een stijlvolle manier te bundelen en verspreiden, je kunt ze tot maar liefst 72 pagina’s nieten en daarnaast bestaat er ook de mogelijkheid om ze garenloos te brocheren of een wire-o binding te kiezen. Met de laatste 2 opties is het aantal pagina’s dat je kunt gebruiken nog veel meer! Een andere reden om een brochure te laten drukken is omdat je een tijdschrift wilt uitbrengen, ondanks de vele blogs en websites die je tegenwoordig op het internet vindt blijft het heerlijk om lekker door een tijdschrift te bladeren en te lezen over onderwerpen die jou interesseren. Om nog maar even verder in te gaan op de reden waarom je brochures of magazines zou willen drukken, je kunt ze gebruiken als handleiding, fotoboek, of natuurlijk als club- of verenigingsblad. Tegenwoordig heeft bijna elke sportclub wel zijn eigen clubblad, hierin staat informatie over de teams en activiteiten die plaats hebben gevonden of nog plaats gaan vinden, ook voor verenigingen, waarbij je bijvoorbeeld kunt denken aan carnavalsverenigingen of toneelverenigingen, zie je vaak 1 of meerdere keren per jaar een blad verschijnen. Een ander soort vereniging welke vaak brochures drukt, zijn personeelsverenigingen, of het bedrijf zelf drukt natuurlijk het personeelsblad.Laat nu ook uw brochures drukken bij ZoGedrukt.

Verschil tussen magazines en brochures.

Vaak krijgen we de vraag wat nou eigenlijk het verschil is tussen een magazine en een brochure, qua product is het eigenlijk precies hetzelfde, een magazine en brochure bestaan beide uit minimaal 8 pagina’s welke bij elkaar gehouden worden door een bepaalde hechting, ook zijn er brochures welke als losse vellen in elkaar liggen, echter wordt dit al snel een folder genoemd. Het grote verschil zit in de inhoud. Een brochure is veelal informatief terwijl een magazine wat meer als entertainment is bedoeld, de opmaak is vaak wat speelser en kleurrijker. Denk bijvoorbeeld aan tijdschriften.

Flyers en folders drukken

Om de klanten een samenvatting te geven van wat er in een magazine of brochure staat, is een folder of flyer erg handig. Folder of flyer bestellen? Dat kan in onze webshop! Flyers zijn blaadjes waarop een promotie of actie van een bedrijf staat. Flyers zijn erg handig om uit te delen aan mensen op straat of om uit te delen op een beurs. Folders hebben meer kantjes waarop meer informatie kan. Hierop staat meestal informatie over het bedrijf. Op folders en flyers kun je als bedrijf zeer goed jouw huisstijl en identiteit uitstralen.

 

Mogelijkheden voor het drukken van brochures.

Formaat

De mogelijkheden voor het drukken van brochures zijn oneindig, denk maar aan het formaat, je kunt kiezen voor de meest voorkomende de formaten zoals bijvoorbeeld A4 of A5 brochures. Naast deze standaard formaten zijn er ook kleinere formaten zoals A6, of juist een mega brochure op A3 formaat. Ook is het mogelijk om geheel je eigen formaat of zelfs je eigen vorm brochure te bedenken! Door het papier eerst te stansen alvorens het gehecht wordt tot brochure kun je er bijvoorbeeld bepaalde vormen in maken, wel is het belangrijk dat de rug wel recht is, anders kun je hem namelijk niet brocheren. Een brochure of magazine is over het algemeen een staand formaat, echter kun je ook prima liggende brochures drukken, hierdoor kun je foto’s vaak mooier weergeven en heb je meer ruimte in de breedte van je ontwerp.

Bedrukking brochures

De bedrukking van brochures is tegenwoordig over het algemeen in full colour. Toch zie je af en toe nog wel boekjes waarin alles in zwart wit is. In de hoge oplages drukken wij standaard in full colour, echter kan het soms bij de kleine oplages toch nog iets schelen in de prijs wanneer je voor zwart / wit bedrukking kiest.

Materiaal brochures

Wij bieden je de keuze om het materiaal van het binnenwerk van de brochure te kiezen, maar ook om de omslag/cover op een ander materiaal te laten drukken. Door de buitenkant van je magazine net op een wat steviger materiaal te drukken straalt je meer luxe uit. De meest gebruikte materialen voor brochures en magazines zijn houtvrij gesatineerd mc (glanzend) en houtvrij mat mc. Zoals we hierboven al besproken is het binnenwerk vaak van een wat lichter materiaal, 135 of 170 grams bijvoorbeeld, en het cover/omslag van wat steviger materiaal, 250 of 300 grams papier. Kies je ervoor om het materiaal van het binnenwerk gelijk te houden aan het cover/omslag, dan praten we over een selfcover. Het is ook mogelijk om het omslag te voorzien van een glans- of mat laminaat, naast dat dit een erg mooi effect geeft, geeft het ook extra bescherming aan jouw magazine of brochure! Laminaat is namelijk een heel dun laagje plastic wat door warmte wordt aangebracht, hier kun je ook een keer met een natte doek overheen zonder dat de brochures hierdoor beschadigen.

Manier van brocheren

Er zijn meerdere manieren om jouw brochure te brocheren, de meest voorkomende mogelijkheid is het nieten van de brochure met 2 nietjes in de rug, dit is ook de meest voordelige manier van brocheren. Het is ook mogelijk om de brochures te hechten door middel van een speciale lijmlaag, dit noemen ze garenloos brocheren. Hierdoor creëer je een brochure met een rug, het wordt aangeraden om bij deze manier van brocheren ook voor een laminaat om het omslag te kiezen, zo voorkom je dat het papier gaat ‘breken’ bij de rillen/vouwen bij de rug. Er zijn nog veel meer manieren om een brochure of magazine te hechten, de meeste hiervan kunnen wij op aanvraag verzorgen maar bieden wij niet standaard aan in onze webshop. Wat wij wel aanbieden zijn brochures gebonden door een wire-o, bij deze methode worden er perforatiegaten in het papier gestanst en komt hier een stip met ringen door.

Wat kost het drukken van brochures of magazines?

De prijs voor het drukken van brochures hangt af van een behoorlijk aantal factoren, je moet hierbij denken aan; Het formaat, de bedrukking, het materiaal voor het binnenwerk en het omslag, het aantal pagina’s, de manier van brocheren, de eventuele luxe afwerking en natuurlijk de oplage die je wilt. Een groot deel van de prijzen kun je vinden op onze pagina voor brochures, staat jouw wens hier niet tussen? Dan kun je ook altijd een offerte bij ons aanvragen, we adviseren je graag.

Brochures drukken tips en tricks.

Wij hebben een aantal tips en trucs voor je samengesteld die ervoor gaan zorgen dat jij de juiste keuzes gaat maken bij het ontwerpen en drukken van je brochures, allereerst; denk goed na over het doel van jouw brochure, wil je de mensen informeren, probeer je een product onder de aandacht te brengen of heb je juist een heel ander doel met je brochure? Daarna is het belangrijk om een geschikt formaat te kiezen voor je brochure, het meestvoorkomende formaat is A4, dit is een erg makkelijk formaat waarop je behoorlijk veel tekst en foto’s kwijt kunt, echter neem je dit formaat al minder makkelijk even mee dan een A5 brochure, dit zijn vaak boekjes die je zo even ergens mee pakt, maar waar wel nuttige informatie in staat. De keuze voor het materiaal heeft vaak te maken met wat je graag wilt bereiken, wil je een luxere uitstraling en moet de brochure wat langer blijven liggen om gelezen te worden, of is het wellicht een programmaboekje wat maar 1 dag gebruikt gaat worden? In het laatste geval kies je wellicht liever voor een selfcover omdat dit voordeliger is en het boekje toch waarschijnlijk weggegooid wordt. Als laatste belangrijke keuze wat betreft de brochure zelf moet je een keuze gaan maken tussen de verschillende manieren van hechten, kies je voor het meest voorkomende, een geniet gebrocheerde brochure, of juist voor een luxere variant zoals de garenloos gebrocheerde brochure. Wanneer jouw brochure meer dan 68 tot 72 pagina’s bevat, zul je moeten kiezen voor een garenloos- of wire-o gebonden brochure. Nu we het toch over het aantal pagina’s van de brochure hebben, het is belangrijk om je brochure altijd op te maken met een aantal pagina’s wat deelbaar is door 4. 4 pagina’s worden namelijk uit 1 vel gemaakt.

Brochures ontwerpen.

Voordat je brochures kunt drukken, moet je deze natuurlijk eerst (laten) ontwerpen. Dit lijkt makkelijker dan vaak de praktijk blijkt te zijn! Allereerst moet je zorgen dat je over de juiste software beschikt, de meest gebruikte software voor het ontwerpen van brochures en magazines is InDesign van Adobe. InDesign beschikt over alle mogelijkheden die jij nodig hebt om een fantastische brochure te ontwerpen. Je bent nu klaar om te beginnen met het ontwerpen van jouw magazine, wat hebben we nu nog meer nodig? Een aantal belangrijke zaken die je nodig zult hebben bij het ontwerpen van je brochures zijn o.a. foto’s, lettertypes, kleurgebruik en indeling. Ook is het belangrijk om rekening te houden met de aanleverspecificaties van de brochures, onze aanleverspecificaties voor magazines en brochures vind je hier. Dus voordat je begint met brochures drukken, altijd even zorgen dat je je bestanden correct aanlevert!

Levertijd van brochures

Vanwege de extra handelingen die we moeten uitvoeren ten opzichte van bijvoorbeeld een flyer, is de levertijd van een brochure gemiddeld wat langer dan die van bijvoorbeeld een flyer of een visitekaartje. Er is wel een mogelijkheid tot spoed bij het drukken van brochures of magazines, echter gaat dit dan meestal over kleine oplages. Voor meer informatie en de mogelijkheden van dit moment raden we je aan om hierover even contact met ons op te nemen.

Verzendkosten van magazines / brochures.

Standaard verzenden wij bij ZoGedrukt gratis uw gehele bestelling brochures op 1 adres in Nederland. Wanneer je wilt verzenden naar meerdere adressen, kun je hiervoor kiezen in de winkelwagen of even contact met ons opnemen voor de mogelijkheden hier in.

PrintCalcPrintCalc

Naast de standaard formaten- en materialen die je op deze pagina vindt, is het ook mogelijk om brochures te bestellen via onze module ‘PrintCalc’, hierin ben je helemaal vrij om het formaat, aantal pagina’s, materiaal voor het binnenwerk en het omslag/cover te kiezen. Ook de manier van hechten kun je hier zelf kiezen. Toch nog op zoek naar wat anders, of een hogere oplage? Dan kun je altijd een offerte bij ons opvragen, wij maken graag een gepaste offerte, zodat jij een brochure kunt bestellen die precies naar jouw wens wordt gedrukt!

Wist je dat?

 • Het aantal pagina’s van een brochure altijd deelbaar moet zijn door 4?
 • Je heel veel gratis lettertypes kunt downloaden bij Google Fonts?
 • Je gratis stockfoto's kunt krijgen voor je brochure of magazine?
 • Een brochure altijd als losse pagina’s aangeleverd moet worden, tenzij je een garenloze brochure wilt bestellen? Dan is het omslag namelijk groter dan het binnenwerk vanwege de rug!
 • Een boek eigenlijk ook een hele dikke brochure is?
 • Je brochures en magazines tegenwoordig ook per stuk kunt bestellen?
 • Je magazines ook per stuk kunt verzenden naar de lezer(s)?

Brochures drukken advies.

Wil je toch nog graag persoonlijk advies bij het drukken en ontwerpen van jouw brochures of magazines? Het team van ZoGedrukt staat graag voor je klaar om al jouw vragen te beantwoorden. Je kunt ons bereiken per telefoon, mail of chat. Ook is er de mogelijkheid om een afspraak met ons te maken, we laten je graag het hele proces, van idee tot brochure, zien. Dat alles natuurlijk onder het genot van een kopje koffie of thee!

brochures drukken

1. Je selectie

Maak je keuze
Nog niet gekozen

2. Oplage en levertijd

Oplage en levertijd
Klik op een prijs in de tabel om deze te selecteren en verder te gaan.

Let op
De verwachte levertijd geldt alleen indien alle bestanden aangeleverd (en goedgekeurd) zijn voor de aangegeven tijd.
 • Gratis verzending binnen NL
 • Spoedlevering mogelijk
 • Gratis bestandscontrole
 • Eigen productie

3. Controle

Bestanden en betaling
In de volgende stappen kan je je bestanden aanleveren en betalen.

Let op
De verwachte levertijd geldt alleen indien alle bestanden aangeleverd (en goedgekeurd) zijn voor de aangegeven tijd.
 • Gratis verzending binnen NL
 • Spoedlevering mogelijk
 • Gratis bestandscontrole
 • Eigen productie