Snelle levering
Blanco geleverd
Persoonlijke service
Eigen productie

Enveloppen

Enveloppen

Enveloppen drukken

Wil je een complete en professionele huisstijl met eigen logo, dan helpen wij je graag. Wij zorgen ervoor dat jouw enveloppen passen bij het briefpapier en ander huisstijl materiaal, door het te bedrukken met jouw eigen huisstijl of logo. De enveloppen zijn verkrijgbaar in verschillende soorten en maten.
Zo is het mogelijk om te kiezen voor enveloppen met of zonder venster. Ook kan je kiezen uit een gegomde of strip lock sluiting.

 • Levering vanaf 500 stuks
 • Gratis verzending
 • Spoedlevering beschikbaar
 • EA5 venster links EA5 venster links
 • EA5 venster rechts EA5 venster rechts
 • EA5 zonder venster EA5 zonder venster
 • EA5/6 venster links EA5/6 venster links
 • EA5/6 venster rechts EA5/6 venster rechts
 • EA5/6 zonder venster EA5/6 zonder venster
 • C4 venster links C4 venster links
 • C4 venster rechts C4 venster rechts
 • C4 venster links C4 venster links
 • C5 venster links C5 venster links
 • C5 zonder venster C5 zonder venster
 • EA4 venster links EA4 venster links
 • EA4 venster rechts EA4 venster rechts
 • EA4 zonder venster EA4 zonder venster
 • EB4 zonder venster EB4 zonder venster
 • EC4 zonder venster EC4 zonder venster
 • C5/6 zonder venster C5/6 zonder venster
 • C5/6 venster links bankpost C5/6 venster links bankpost
 • C5/6 venster rechts bankpost C5/6 venster rechts bankpost
 • C5/6 venster links biotop C5/6 venster links biotop
 • C5/6 venster rechts biotop C5/6 venster rechts biotop
 • C5 venster rechts C5 venster rechts

Enveloppen drukken

Waarom enveloppen drukken?

Ondanks het veelvuldige gebruik van e-mails en social media is het versturen van brieven (briefpapier drukken) nog steeds een belangrijk communicatiemiddel dat niet vergeten mag worden. Wanneer je namens je bedrijf een brief verstuurt naar een klant, een partnerbedrijf of een andere instelling, zal dit vaak professioneler overkomen en een betere indruk achterlaten dan wanneer je de boodschap overbrengt via het internet.

Door je enveloppen te laten bedrukken met het logo van jouw bedrijf, kan de ontvanger direct zien van wie het afkomstig is. Daarnaast laat de envelop met opdruk gelijk een professionele indruk achter op de geadresseerde. Om deze redenen laat je je eigen enveloppen drukken bij Zogedrukt.nl, een snelle levering met jouw eigen ontwerp en verschillende opties voor de afwerking!

Enveloppen bedrukken

Enveloppen met bijpassend briefpapier

Wanneer je een envelop gaat verzenden, moet daar natuurlijk ook een brief in verstuurd worden. Bij Zogedrukt.nl kun je ook je eigen briefpapier laten drukken, dat aansluit bij het ontwerp van je enveloppen. Door op zowel de envelop als het papier het logo en de contactgegevens van jouw bedrijf op dezelfde manier te laten drukken, kun je de huisstijl van je bedrijf nog beter overbrengen op de klant of het bedrijf waar je de brief naartoe stuurt. Zo laat je direct een goede indruk achter op je klanten, en zijn je brieven gemakkelijk terug te vinden in grote stapels papier.

Mogelijkheden bij het bedrukken van enveloppen

Je kunt je enveloppen dus personaliseren met het logo en de gegevens van je eigen bedrijf, maar daarnaast heb je bij het drukken ook nog allerlei methoden die je kunt selecteren om je enveloppen helemaal uniek te maken. We zullen de volgende opties een voor een bespreken: Het formaat van de enveloppen, het soort bedrukking, het materiaal, het gewicht, het adresvenster en het type sluiting.

Formaat van de enveloppen

De formaten waarin je de enveloppen kunt laten drukken, zien er waarschijnlijk anders uit dan je gewend bent. Deze formaten worden namelijk niet in A4, A5, et cetera gegeven, maar in maten die net Enveloppen drukkeniets groter zijn zodat documenten van deze formaten erin passen. C4 en EA4 enveloppen zijn geschikt voor het versturen van documenten van A4-formaat. Het verschil tussen de twee enveloppen is het formaat: C4 is 32,4 bij 22,9 centimeter en EA4 is 31,2 bij 22 centimeter. De C4 envelop is dus iets langer en breder, waardoor hij geschikt is om grotere stapels papier in te versturen, waar de EA4 envelop geschikt is om één of enkele vellen papier in te verzenden. C5 en EA5 enveloppen werken op dezelfde manier, maar dan voor het versturen van A5-documenten of dubbelgevouwen vellen papier. EA5/6 enveloppen hebben afmetingen van 11 bij 22 centimeter. Deze zijn geschikt om A4 documenten die twee keer zijn dubbelgevouwen in te versturen.

Soort bedrukking

Voor de bedrukking van de enveloppen kun je selecteren in hoeveel kleuren je de opdruk wilt hebben. Bij de meest eenvoudige optie maken we gebruik van één pms-kleur. Met deze voordelige optie kun je je logo op een eenvoudige manier weergeven op de envelop. Je kunt er ook voor kiezen om de opdruk in twee of drie pms-kleuren weer te geven, of om je enveloppen extra te laten opvallen door hem full-colour in vier kleuren te laten drukken. Al onze enveloppen worden enkel aan de voorzijde bedrukt.

Materiaal van de enveloppen

Er zijn verschillende soorten papier waarvan de enveloppen worden gemaakt. Denk bijvoorbeeld aan bankpost, biotop en lasergeschikt papier. Standaard maken wij bij Zogedrukt.nl gebruik van lasergeschikt bankpost wit papier, met het FSC-keurmerk. Lasergeschikt bankpost papier is glad en sterk wit papier, soms een tikje doorschijnend, dat speciaal gemaakt is voor laserprinters. Hierdoor kan jouw ontwerp snel en in de hoogste kwaliteit op de envelop worden afgedrukt. Het FSC-keurmerk staat voor milieuvriendelijk papier: dit is afkomstig van bossen waarbij rekening wordt gehouden met duurzaam bosbeheer. Hierbij worden bomen niet zomaar omgekapt, worden waterlopen beschermd en wordt de veiligheid van boswachters gegarandeerd. Door gebruik te maken van FSC-gecertificeerd papier dragen wij een steentje bij aan een milieuvriendelijke en duurzame manier van drukken.

Gewicht van de enveloppen

Het gewicht van het papier waarmee de enveloppen worden gemaakt, zegt iets over de dikte die het uiteindelijk krijgt. Standaard maken we gebruik van een gewicht van 90 gram per vierkante meter papier. Hiermee krijg je een mooi dun en handzaam resultaat, dat nog wel stevig genoeg is om de brief in te kunnen verzenden. Door gebruik te maken van relatief licht papier, kan de envelop met zo min mogelijk portokosten worden verstuurd.

Venster

Door een venster van plastic folie in de envelop te laten zetten, hoef je het adres van de persoon of het bedrijf waar de brief naartoe moet worden gestuurd niet op de envelop te schrijven of te plakken met behulp van een sticker. Deze kan gewoon op de brief zelf gedrukt worden, waarna de brief zo in de envelop geplaatst kan worden dat het adres zichtbaar is door het venster heen.

Je hebt de keuze om het venster aan de linker- of de rechterkant van de envelop te plaatsen, of om helemaal geen venster te plaatsen. Deze optie is uiteraard iets goedkoper en kan gemakkelijker zijn wanneer je documenten verstuurt met vertrouwelijke informatie of gebruik maakt van verschillende papierformaten, waarbij het adres steeds op een andere plaats wordt gedrukt.

Type sluiting

Er zijn twee verschillende soorten sluiting waar je uit kunt kiezen: een striplock en een gegomde sluiting. Een striplock sluiting bestaat uit een permanent hechtende laag die is afgedekt met een siliconen strip. Wanneer de envelop gesloten moet worden, kan deze siliconen strip eraf worden getrokken, waarna de envelop kan worden dichtgeplakt.

Bij een gomsluiting heeft de envelop een droge gomlaag langs de sluitzijde, die kleverig wordt als hij nat wordt gemaakt. Door deze te bevochtigen kun je de envelop gemakkelijk dichtplakken en verzenden.

Drukmethodes

Er zijn twee manieren van drukken: de standaard offset drukmethode en de digitale drukmethode. Bij digitaal drukken wordt gebruik gemaakt van een grote printer, waarop het ontwerp via de computer kan worden afgedrukt. Dit is een modernere manier van drukken, omdat alles digitaal gaat. Hierdoor gaat het drukken snel en gemakkelijk. Bij kleine oplages is het vaak voordelig om gebruik te maken van een digitale drukpers. Voor enveloppen maken we echter altijd gebruik van een offset drukpers. Dit is de traditionele drukmethode, waarbij het ontwerp eerst wordt omgezet tot een grote drukvorm. Hiermee kunnen we vervolgens jouw ontwerp in grote oplages op de enveloppen afdrukken. Omdat voor elk ontwerp een nieuwe drukvorm moet worden gemaakt, is deze methode minder voordelig in kleinere oplagen, maar juist voordeliger in grotere oplagen.

Wat is de levertijd?

Bij Zogedrukt.nl hanteren wij een levertijd van vijf werkdagen bij oplages van 500 tot 100.000 enveloppen. Doordat we werken met grotere oplages, is de offset drukmethode voor jou voordeliger. Hierdoor is de levertijd vijf dagen, maar krijg je wel enveloppen van de beste kwaliteit waarin jouw opdruk mooi uit kan komen. Wil je meer dan 100.000 enveloppen in één keer laten bedrukken, dan kun je bij ons geheel vrijblijvend een offerte aanvragen en zullen wij kijken wat we voor je kunnen doen. Daarnaast is het ook mogelijk om een spoedlevering aan te vragen.

Tips en tricks voor enveloppen drukken

Voordat je je enveloppen gaat laten drukken, moet je goed bedenken wat je met het resultaat wilt bereiken. Bedenk dus wat de doelgroep gaat worden, en pas het ontwerp hierop aan. Sta er bijvoorbeeld bij stil welke documenten met de enveloppen moeten worden verzonden. Wanneer het gaat om een simpele factuur, dan kun je kiezen voor EA5 papier van 90 gram, maar wanneer je grotere stapels papier moet verzenden, kan het verstandiger zijn om te kiezen voor C4 enveloppen. Bedenk ook of het voor jou handig is om een venster in de enveloppen te laten zetten en welke gegevens je op de envelop kwijt wilt om de details van jouw bedrijf goed over te kunnen brengen.

Enveloppen ontwerpen

Bij het ontwerpen van de envelop is het van belang dat je kiest voor een opdruk die opvalt en waarmee je de klant aanzet om hem open te maken, maar dat je hierin ook niet te agressief bent met je ontwerp. Zorg dus voor een bescheiden envelop met een net ontwerp van je logo en eventueel andere contactgegevens, op een simpele en overzichtelijke manier. Met dit ontwerp kun je laten zien wie je bent en wat jouw bedrijf inhoudt. Door de stijl van je bedrijf op een professionele manier op de envelop over te brengen, zal de ontvanger meer geneigd zijn om hem direct open te maken en niet ergens te laten liggen of bij het oud papier te gooien.

Het is dus een goed idee om met de envelop niet alleen een beeld te geven van waar het vandaan komt, maar ook om een idee te geven van wat erin zit. Het ontwerpen van de envelop kun je overlaten aan een grafisch ontwerpen, maar je kunt dit ook eenvoudig zelf doen met een programma als InDesign, Photoshop of zelfs Word. Hier kun je gebruik maken van lettertypes, sjablonen en ontwerpen die passen bij de stijl van jouw bedrijf, zodat je deze zo goed mogelijk op de envelop kunt overbrengen.

Wist je dat…

 • Het voordeliger is om je enveloppen in grotere oplagen in één keer te laten drukken?
 • Je met Google Fonts gratis lettertypes kunt downloaden die je kunt gebruiken voor het ontwerp van je envelop?
 • Het versturen van een brief in en een bedrukte envelop een veel grotere indruk maakt op de klant dan een onbedrukte envelop of een simpele e-mail?
 • Je brieven gemakkelijker terug te vinden zijn tussen de papieren van je klant wanneer je ze op een simpele maar opvallende manier laat bedrukken met jouw logo?

Enveloppen drukken advies

We hopen dat we je met deze pagina voldoende advies hebben gegeven over het drukken van enveloppen, maar het kan natuurlijk gebeuren dat je nog vragen hebt of tijdens het proces ergens tegenaan komt te lopen. In dit geval helpen we je bij Zogedrukt.nl natuurlijk graag verder. Je kunt ons bereiken via de telefoon, e-mail of een livechat, maar het is ook mogelijk om een persoonlijke afspraak met ons te maken. Hierbij kun je bij ons een kopje koffie komen drinken, terwijl wij je alles uitleggen wat je moet weten om de beste enveloppen voor jouw bedrijf te bedrukken.

Kies het eindformaat (na het eventuele vouwen)

Selecteer een optie

Wanneer je een optie geselecteerd hebt wordt er hier meer informatie vermeld.

Kies de bedrukking

Selecteer een optie

Wanneer je een optie geselecteerd hebt wordt er hier meer informatie vermeld.

Kies het materiaal

Selecteer een optie

Wanneer je een optie geselecteerd hebt wordt er hier meer informatie vermeld.

Kies het gewicht

Selecteer een optie

Wanneer je een optie geselecteerd hebt wordt er hier meer informatie vermeld.

Sluiting Envelop

Selecteer een optie

Wanneer je een optie geselecteerd hebt wordt er hier meer informatie vermeld.

Venster Envelop

Selecteer een optie

Wanneer je een optie geselecteerd hebt wordt er hier meer informatie vermeld.

1. Je selectie

Kies het eindformaat (na het eventuele vouwen)
Nog niet gekozen
Kies de bedrukking
Nog niet gekozen
Kies het materiaal
Nog niet gekozen
Kies het gewicht
Nog niet gekozen
Sluiting Envelop
Nog niet gekozen
Venster Envelop
Nog niet gekozen

2. Oplage en levertijd

Oplage en levertijd
Klik op een prijs in de tabel om deze te selecteren en verder te gaan.

Let op
De verwachte levertijd geldt alleen indien alle bestanden aangeleverd (en goedgekeurd) zijn voor de aangegeven tijd.
 • Gratis verzending binnen NL
 • Spoedlevering mogelijk
 • Gratis bestandscontrole
 • Eigen productie

3. Controle

Bestanden en betaling
In de volgende stappen kan je je bestanden aanleveren en betalen.

Let op
De verwachte levertijd geldt alleen indien alle bestanden aangeleverd (en goedgekeurd) zijn voor de aangegeven tijd.
 • Gratis verzending binnen NL
 • Spoedlevering mogelijk
 • Gratis bestandscontrole
 • Eigen productie