Snelle levering
Blanco geleverd
Persoonlijke service
Eigen productie

Spandoeken

Spandoeken

Spandoek drukken

Het hele jaar door opvallen? Dat is mogelijk door zelf een spandoek te laten drukken! Het valt niet alleen op bij evenementen maar ook als reclame middel op drukke bezoekers punten. Door het gebruik van spandoeken valt jouw bedrijf zeker op bij evenementen en beurzen. Doordat jouw eigen logo en huisstijl erop staat weten mensen meteen met welk bedrijf ze te maken hebben. Ook voor privégebruik is een spandoek zeer geschikt. Heb je een jubilaris waarvoor je een spandoek wilt maken, dan biedt ZoGedrukt de kans om gemakkelijk zelf een spandoek te ontwerpen!

 • Verschillende formaten
 • Spoedlevering mogelijk
 • Gratis verzending

Er zijn verschillende mogelijkheden waarmee u uw spandoek kan bevestigen. Daarvoor kunt u ook kijken bij onze spandoek accessoires.

Spandoeken drukken

Waarom spandoeken drukken?

Of je nu een spandoek nodig hebt voor je bedrijf of in een privésituatie, vanaf nu hoef je niet meer aan de slag met lakens, kwasten en verfpotten. Bij ZoGedrukt.nl bestel je eenvoudig je eigen ontwerp, dat wij voor je op een spandoek drukken. Zo maak je op een mooie manier reclame bij evenementen, of op straat door hem ergens op te hangen, of verras je een jarige of een jubilaris met een leuke boodschap op een groot doek. Een logo in eigen huisstijl, een slogan of een leuke tekst; één ding is zeker: opvallen zal jouw spandoek zeker. Ontwerp hem nu zelf bij ZoGedrukt, en voordat je het weet heb jij je prachtige spandoek al in huis, klaar voor gebruik!

Spandoek drukken

Spandoeken voor bedrijven en privé

Zowel voor bedrijven als privé-evenementen kun je bij ZoGedrukt je eigen spandoek laten bedrukken. Bedrijven kunnen hun logo en slogan of reclametekst in de huisstijl op het doek laten drukken en ophangen of gebruiken als reclamemiddel bij evenementen, beurzen of op straat. Doordat mensen in één oogopslag het logo en de opdruk in de stijl van het bedrijf zien, weten ze gelijk waar ze mee te maken hebben: uitstekend voor wanneer je reclame wilt maken. Maar ook in privésituaties is het laten drukken van spandoeken zeer geschikt. Zo breng je bij een bijzondere gelegenheid op een originele manier je boodschap over aan een persoon, of laat je je eigen afbeelding of tekst op een doek drukken om op te hangen op een feest. Bij ZoGedrukt is alles mogelijk, in de stijl die jij maar wenst!

Mogelijkheden bij het drukken van spandoeken

Er zijn verschillende mogelijkheden waar je uit kunt kiezen wanneer je je eigen spandoek wilt gaan ontwerpen. Het soort bedrukking, materiaal, gewicht, afwerking en formaat zijn allemaal factoren met verschillende opties waar je uit kunt kiezen om jouw spandoek helemaal uniek te maken. Zeggen deze termen je niet zo veel of ben je benieuwd naar de kosten? Stap voor stap zullen we de verschillende opties langslopen, om je zo te helpen bij het maken van het perfecte spandoek.

Soort bedrukking

Een spandoek in kleur is natuurlijk een stuk mooier en opvallender dan een spandoek in zwart-wit, dus daarom bieden we bij ZoGedrukt standaard full colour spandoeken in mooie kleuren. Je kunt hierbij kiezen of je het spandoek enkelzijdig of dubbelzijdig wilt bedrukken. Wanneer je hem tegen een muur, gebouw of hek aan wilt hangen om reclame te maken, is het natuurlijk niet nodig om het doek aan beide kanten te laten bedrukken: je ziet immers maar één zijde. Het is daarom goedkoper om voor full colour aan één kant te kiezen. Is het echter een spandoek dat omhoog gehouden kan worden zodat het aan beide kanten zichtbaar is, dan kan het interessant zijn om het doek aan beide kanten full colour te laten bedrukken. Dit kost iets meer, maar zo valt jouw spandoek extra op in de menigte.

Materiaal

Bij ZoGedrukt.nl heb je de keuze uit vier verschillende materialen om je ontwerp op te drukken. De meest populaire optie is een B1-brandvertragend PVC-doek, een stevig materiaal dat ook zeer geschikt is om buiten te gebruiken. B1-brandvertragend houdt in dat het doek moeilijk ontvlambaar is, waardoor het vuur zich minder snel verspreidt wanneer er een brand ontstaat. Dit materiaal zorgt dus voor extra veiligheid op grote evenementen. Een ander brandvertragend materiaal is polyester vlaggenstof, een dunner en buigzamer materiaal. Verder zijn er nog twee opties voor het kiezen van materiaal: een PES-doek van polyester en een Mesh-doek met een gaasachtige structuur. Beide materialen zijn licht en erg handzaam, zowel om op te hangen als om te verplaatsen.

Gewicht

Het gewicht van het doek is afhankelijk van het soort materiaal dat wordt gebruikt. Hoe zwaarder de stof, hoe steviger en duurzamer het doek is.Spandoeken drukken Het meest duurzame materiaal is PVC-doek, waarbij je kunt kiezen uit twee gewichten: 510 gram per vierkante meter en 610 gram per vierkante meter. De eerste optie is het meest populair: hierbij is het doek zwaar en duurzaam, maar nog steeds soepel en niet té stevig. De andere materialen zijn een stuk lichter, en dus een stuk handzamer om bijvoorbeeld mee over straat te lopen. Vlaggenstof, PES-doek en Mesh-doek worden geleverd in gewichten van respectievelijk 110 gram per vierkante meter, 225 gram per vierkante meter en 270 gram per vierkante meter.

Afwerking

Afhankelijk van het soort materiaal dat je hebt gekozen, kun je nu ook kiezen voor extra afwerkingen. Deze afwerkingen zorgen ervoor dat het doek aan de zijkanten extra mooi wordt gemaakt, en dat je hem eventueel kunt ophangen of vastzetten aan stokken, touwen en frames. Je kunt ervoor kiezen om het doek te laten omzomen, zodat het aan de randen mooi wordt afgewerkt, en eventueel om er ringen in te laten zetten, om de 30 of om de 50 centimeter, of alleen in de hoeken. Met deze afwerking kan het doek aan een frame worden opgehangen. De meeste mensen kiezen hierbij voor ringen om de 30 centimeter. Daarnaast kun je kiezen voor een tunnelzoom, zodat je het doek kunt ophangen of vasthouden met behulp van stokken of een (stevig) touw. Deze tunnelzomen kunnen aan de boven- en onderkant of aan de rechter- en linkerkant worden gezet, met een breedte van 8 centimeter. Tenslotte kun je er nog voor kiezen om de zijkanten van het doek te laten schoonsnijden met behulp van een hotknife.

Formaat

Het formaat van je spandoek kun je helemaal zelf bepalen. De enige eisen zijn dat de breedte minimaal 100 cm en maximaal 500 cm mag zijn, en het spandoek moet een minimale hoogte van 60 cm en een maximale hoogte van 1000 cm hebben. Bij de optie ‘formaat’ kun je de gewenste maten invullen en op de ‘berekenen’-knop drukken, waarna de oppervlakte van je spandoek automatisch wordt berekend. Wil je een groter spandoek? Vraag dan een offerte aan.

Wat is de levertijd?

Voor het bedrukken van spandoeken in grote en kleine oplage hanteren we standaard een levertijd van drie productiedagen. Je kunt je spandoeken dus na drie werkdagen in huis verwachten. Naast de standaard levertijd heb je ook nog andere opties: bij een budgetlevering duurt het een dag langer voordat je de spandoeken ontvangt, maar wanneer je hiervoor kiest, hoef je minder geld te betalen. Ook is het mogelijk om een spoedlevering aan te vragen. Deze zijn iets duurder, maar wanneer je de spandoeken snel nodig hebt is dit een ideale optie. Je hebt hierbij de mogelijkheid voor een Express levering van twee productiedagen en een Etmaal levering, waarbij je je spandoek binnen één dag al in huis hebt. Hoe groter je oplage, hoe goedkoper de spandoeken per stuk zijn. Wil je meer dan 50 spandoeken laten bedrukken, vraag dan eerst vrijblijvend een offerte bij ons aan.

De precieze opties voor de levertijd zijn afhankelijk van het soort materiaal dat je selecteert: bij sommige spandoeken is het bijvoorbeeld enkel mogelijk om voor een budgetlevering te kiezen.

Tips en tricks voor spandoeken drukken

Voordat je gaat beginnen met het ontwerpen van je spandoek en de gewenste opties op de pagina gaat selecteren, is het van belang dat je je goed bedenkt wat het doel is dat je met je spandoek wilt bereiken, en hoe je hem wilt gaan gebruiken. Wanneer je een choquerende boodschap wilt overbrengen met je spandoek kun je kiezen voor opvallende, felle kleuren, maar wanneer je reclame wilt maken voor je bedrijf is het goed om juist een rustig spandoek te ontwerpen in de huisstijl van het bedrijf. Daarnaast is het belangrijk om je te realiseren of je het spandoek voor een langere tijd gaat gebruiken, of dat het voor slechts één evenement is, en ook of het binnen of buiten zal worden gebruikt. Met deze factoren kun je vervolgens nagaan wat het beste materiaal voor je spandoek is, voor een zo voordelig mogelijke prijs.

Spandoek ontwerpen

Een belangrijk begin voor het ontwerpen van een spandoek is de achtergrondkleur. Dit is de basis van de stijl die je met het spandoek gaat overbrengen, dus het is goed om hier aandacht aan te besteden. Over het algemeen is het aan te raden om gebruik te maken van een rustige, lichte kleur voor de achtergrond, waardoor afbeeldingen en letters op het doek beter opvallen. Wanneer je reclame maakt voor een bedrijf, kun je kiezen voor een kleur die aansluit bij de kleuren van het logo, zodat het spandoek één geheel wordt. Ten tweede is het belangrijk om te zorgen voor contrast op het doek, zodat de letters en afbeeldingen er goed uitspringen, zodat iedereen het kan zien. Houd hierbij ook rekening met oudere mensen en slechtziende mensen, zodat ook deze groepen het doek nog steeds goed kunnen lezen. Hoe groter het contrast tussen de achtergrondkleur en de letters en afbeeldingen op de voorgrond, hoe beter het doek zal opvallen in de menigte.

Wist je dat…

 • Een bedrukt spandoek van hoge kwaliteit je boodschap een stuk beter over kan brengen dan een zelfgemaakte tekst op een laken?
 • Je bij ZoGedrukt ook speciale accessoires voor bij je spandoek kunt bestellen? Denk bijvoorbeeld aan spinhaken, loodkoord, spanrubbers en nylon touw, waarmee je je spandoek kunt ophangen en vastzetten.
 • Het goedkoper, sneller en gemakkelijker is om meerdere spandoeken in één keer te laten bedrukken dan om de doeken per stuk te bestellen?
 • Elke bestelling gratis wordt thuisbezorgd?

Spandoeken drukken advies

Met een mooi bedrukt spandoek kun je dus goed voor de dag komen op een evenement, of je het nu gebruikt als reclamemateriaal, als versiering of om een leuke boodschap over te brengen. Heb je nog vragen over het ontwerpen van het perfecte spandoek, of wil je graag hulp of advies van een expert? Bij ZoGedrukt staan we altijd voor je klaar. Je kunt ons bereiken via telefoon, e-mail en live chat, en op afspraak kun je ook bij ons langskomen om persoonlijk verder te worden geholpen. Wij helpen je graag aan een spandoek waar je 100% tevreden mee kan zijn!

Kies het soort bedrukking

Selecteer een optie

Wanneer je een optie geselecteerd hebt wordt er hier meer informatie vermeld.

Kies het materiaal

Selecteer een optie

Wanneer je een optie geselecteerd hebt wordt er hier meer informatie vermeld.

Kies het gewicht

Selecteer een optie

Wanneer je een optie geselecteerd hebt wordt er hier meer informatie vermeld.

Afwerking

Selecteer een optie

Wanneer je een optie geselecteerd hebt wordt er hier meer informatie vermeld.

Breedte:
cm
Hoogte:
cm

1. Je selectie

Kies het soort bedrukking
Nog niet gekozen
Kies het materiaal
Nog niet gekozen
Kies het gewicht
Nog niet gekozen
Afwerking
Nog niet gekozen
Formaat
Nog niet gekozen

2. Oplage en levertijd

Oplage en levertijd
Klik op een prijs in de tabel om deze te selecteren en verder te gaan.

Let op
De verwachte levertijd geldt alleen indien alle bestanden aangeleverd (en goedgekeurd) zijn voor de aangegeven tijd.
 • Gratis verzending binnen NL
 • Spoedlevering mogelijk
 • Gratis bestandscontrole
 • Eigen productie

3. Controle

Bestanden en betaling
In de volgende stappen kan je je bestanden aanleveren en betalen.

Let op
De verwachte levertijd geldt alleen indien alle bestanden aangeleverd (en goedgekeurd) zijn voor de aangegeven tijd.
 • Gratis verzending binnen NL
 • Spoedlevering mogelijk
 • Gratis bestandscontrole
 • Eigen productie