Snelle levering
Blanco geleverd
Persoonlijke service
Eigen productie

Visitekaartjes

Visitekaartjes

Visitekaartjes drukken

Visitekaartjes zijn belangrijk om zo een goede eerste indruk achter te laten. Tevens is het belangrijk om op te vallen en een zakelijke uitstraling te creëren, een origineel ontwerp is dan ook van groot belang. 
Bij ZoGedrukt heb je allerlei mogelijkheden waarmee jouw visitekaartje bedrukt kan worden. Wil je een visitekaartje met enkel tekst of met een foto?

Dit is allemaal mogelijk bij ZoGedrukt! ZoGedrukt biedt professionele visitekaartjes aan zodat de eerste indruk altijd goed is!

 • Leverbaar vanaf 25 visitekaartjes
 • Gratis verzending
 • Spoedlevering beschikbaar

Waarom visitekaartjes drukken?

Met een visitekaartje, een klein kaartje ter grootte van een bankpas, kun jij altijd gemakkelijk aan iedereen die interesse toont de contactgegevens van jezelf of over je bedrijf delen. Zo kunnen zij later contact met je opnemen, wat leidt tot een uitgebreider netwerk. Met een visitekaartje laat je een professionele indruk op de potentiële klant of zakenpartner achter. Daarnaast zorg je er met het ontwerp voor dat de ontvanger direct een indruk krijgt van de stijl van jouw bedrijf. Ondanks het feit dat visitekaartjes tegenwoordig te delen zijn via de smartphone, blijven papieren visitekaartjes nog steeds veel voordelen behouden ten opzichte van de digitale. Zo kun je ze neerleggen op een evenement zodat iedereen met interesse ze gemakkelijk kan meenemen, en kan de potentiële klant of partner op de achterkant notities schrijven, bijvoorbeeld waarvoor hij contact met jou gaat opnemen.

Wat staat er op een visitekaartje?

Op een visitekaartje staan alle contactgegevens die ontvangers kunnen gebruiken om contact op te nemen met jou als bedrijf of als persoon. Daarom is op dit kaartje over het algemeen de naam van het bedrijf, de naam van de persoon en de functie van de persoon te vinden, net als het adres, de telefoonnummers en e-mail van het bedrijf en de persoon, en de website waarop meer informatie te vinden is. Wanneer het visitekaartje voor een bedrijf wordt gedrukt, wordt vaak ook het logo en eventueel een slogan op het kaartje geplaatst, zodat de ontvanger direct ziet waar hij mee te maken heeft. Wordt het kaartje gedrukt voor een persoon, dan wordt er vaak een pasfoto aan toegevoegd.

Visitekaartjes drukken

Mogelijkheden bij visitekaartjes drukken

Om jouw visitekaartje te laten opvallen en de ontvanger direct een indruk te geven van de stijl van jouw bedrijf of werkzaamheden, kun je het ontwerp van je visitekaartjes geheel ontwerpen zoals jij zelf wilt. Hiervoor kun je bij ZoGedrukt zelf kiezen hoe je bepaalde aspecten van het visitekaartje wilt hebben. Zo selecteer je zelf het formaat dat het kaartje moet hebben, de soort bedrukking, het materiaal, het gewicht, de luxe afwerking en de afwerking van de hoeken. Al deze aspecten worden hieronder verder uitgelegd.

Formaat van de visitekaartjes

Het standaard formaat visitekaartje dat we drukken, en dat ook het meest wordt gekozen, is een enkelvoudig kaartje met een grootte van 85 bij 55 millimeter, dus ongeveer net zo groot als een bankpas. Deze kaartjes zijn eenvoudig op te bergen in een portemonnee of in een binnenzak, en zijn groot genoeg om alle contactinformatie van jou of je bedrijf op kwijt te kunnen. Je kunt er ook voor kiezen om je kaart van PVC plastic te laten maken, zodat het daadwerkelijk op een pasje lijkt en dus ook lang meegaat. Daarnaast kun je ook kiezen voor een klapkaartje van 85 bij 55 millimeter, zowel staand als liggend. Het voordeel van zo’n gevouwen kaartje, is dat je er meer informatie op kwijt kunt, terwijl je nog wel het gangbare formaat van 85 bij 55 millimeter aanhoudt. Hierdoor past hij nog wel in bijvoorbeeld doosjes die speciaal gemaakt zijn voor visitekaartjes.

Soort bedrukking van de visitekaartjes

We kunnen jouw visitekaartjes drukken in één, twee, of drie pms-kleuren, of in full colour. Bij al deze mogelijkheden kun je ervoor kiezen om jouw kaartje ofwel enkelzijdig, ofwel dubbelzijdig te laten drukken. De optie waar het meest voor wordt gekozen is een dubbelzijdige bedrukking in full-colour. Deze selectie is het duurst, maar dan heb je ook een professioneel uitziend kaartje in de stijl van jouw bedrijf, dat goed opvalt en waar je alle informatie aan beide zijden op kwijt kunt. Dit geeft je dus meer ruimte om je gegevens en andere informatie op af te drukken en de stijl van je bedrijf verder te laten zien. Deze optie om visitekaartjes aan beide zijden full-colour te laten drukken, is niet voor niets het meest populair.

Materiaal van de visitekaartjes

Wanneer je hebt gekozen voor een plastic visitekaartje, in de uitstraling van een bankpas, dan wordt je ontwerp gedrukt op PVC transparant plastic, van 0.76 millimeter dikte. Kies je voor een ‘gewoon’ visitekaartje, dan bieden we allerlei verschillende soorten papier waarop deze gedrukt kan worden. Zo heb je de optie om voor gevergeerd papier te kiezen (vergé), zowel wit als naturel. Vergé houdt in dat het papier om de paar millimeter een dunne lijn bevat, wat een klassieke papieruitstraling geeft. Daarnaast hebben we ook ecologisch papier van 100% gerecycled materiaal, houtvrij mat mc en wit natuurkarton. Verder is er nog het naturel biotop materiaal. Dit is een licht getinte, matte papiersoort, zonder coating, wat het dus een natuurlijke uitstraling geeft.

Gewicht van de visitekaartjes

Het gewicht van de visitekaartjes is afhankelijk van het soort materiaal dat je hebt geselecteerd. Zwaardere kaartjes zijn steviger en raken minder snel beschadigd, lichtere kaartjes zijn vaak buigzamer, maar daarom ook vatbaarder voor scheuren en andere beschadigingen. Wel zijn lichtere kaartjes vaak goedkoper, dus het is maar net waar je prioriteiten liggen. Het pvc materiaal is natuurlijk het zwaarst, met 1000 gram per vierkante meter. Papieren visitekaartjes variëren in gewicht van 220 gram per vierkante meter tot 400 gram per vierkante meter. Hierbij zijn gevergeerde kaartjes het lichtst en is houtvrij mat mc het zwaarste materiaal.Goedkope visitekaartjes drukken

Luxe afwerking van de visitekaartjes

Bij ZoGedrukt drukken we de visitekaartjes standaard zonder luxe afwerking, maar je kunt er altijd voor kiezen om dit wel aan je bestelling toe te voegen. Met een extra laagje maak jij je kaartje helemaal af en bescherm je hem tegen scheuren en viezigheid. Bij het selecteren van luxe afwerking heb je de keuze uit matlaminaat of glanslaminaat, zowel enkelzijdig als dubbelzijdig. Door deze afwerking laat je jouw kaartje extra opvallen en laat je een professionele indruk achter op je klanten.

Afwerking van de hoeken

Vaak wordt er gekozen om de hoeken van een visitekaartje vierkant te laten, zoals ook het geval is bij een normaal stuk papier, maar je hebt ook de optie om de hoeken te laten afronden. Dit geeft weer een andere uitstraling aan jouw visitekaartje dan gewoonlijk, waardoor jouw kaartje opvalt tussen alle andere. Ook kan de afronding van de hoeken iets zeggen over de stijl en de uitstraling van jouw bedrijf. Denk er dus over na of dit bij jou of je bedrijf past, en maak op basis hiervan je keuze.

Wat is de levertijd?

Voor de bestelling van visitekaartjes, hanteren we over het algemeen een budgetlevering, wat inhoudt dat je voor een voordelige prijs je visitekaartjes binnen vijf productiedagen kunt verwachten. Echter kunnen we visitekaartjes ook al binnen 1 werkdag leveren. We leveren bestellingen vanaf 25 visitekaartjes, maar hoe groter de oplage, hoe voordeliger de totale bestelling wordt. Wanneer je echter een grotere oplage dan 5000 kaartjes wilt laten drukken, kan het wat langer duren voordat de bestelling klaar is. Je kunt hiervoor een offerte aanvragen, waarna wij de precieze prijs en de levertijd kunnen bepalen.

Tips en tricks voor visitekaartjes drukken

Voordat je je visitekaartjes gaat ontwerpen, is het van belang dat je goed nadenkt over wat er allemaal op moet komen te staan. Realiseer je dat het hoofddoel van je kaartje is om je naam en je contactgegevens aan geïnteresseerden door te geven. Daarnaast wil je de ontvanger een indruk geven van wat je bedrijf precies doet, door middel van je ontwerp, maar dit is niet het hoofddoel van je kaarte. Zet eerst op een rijtje wat er allemaal op het kaartje moet komen te staan, zodat je zeker weet dat je achteraf niets mist. Let er hierbij op dat je ook niet te veel gegevens op het visitekaartje wil gaan vermelden. Hij moet natuurlijk wel overzichtelijk blijven en de belangrijkste informatie moet gemakkelijk te vinden zijn. Zorg ervoor dat de naam van je bedrijf, het telefoonnummer en je e-mail goed te lezen zijn, en dat er een duidelijk logo van het bedrijf op is afgedrukt. Deze gegevens zijn het meest belangrijk voor op het visitekaartje.

Visitekaartjes ontwerpen

Voor het ontwerp van het visitekaartje is het van belang dat je de stijl van je bedrijf er goed op kunt laten zien. Zo krijgt de ontvanger direct een idee van de taal en omgang van jouw bedrijf en de manier waarop er wordt gewerkt. Denk hierbij aan een achtergrondkleur en lettertype in dezelfde stijl als de kleuren en de letters van je logo, zodat het kaartje één geheel wordt. Let er hierbij op dat het geheel niet al te druk wordt: de contactgegevens moeten immers het hoofdonderdeel van je visitekaartje blijven, dus deze moeten het meest opvallen. Ook kun je bij het ontwerp letten op alternatieven die ervoor zorgen dat jouw visitekaartje beter opvalt tussen alle andere standaard kaartjes. Denk hierbij bijvoorbeeld aan afgeronde hoeken, een bijzondere vouwvorm, zoals een klapkaartje, of een luxe afwerking. Zo maak je met jouw kaartje een professionele indruk van je bedrijf en zorg je ervoor dat hij extra opvalt.

Wist je dat...

 • Het gebruik van pvc plastic voor jouw visitekaartje een geheel eigen indruk achterlaat?
 • Je je ontwerp ook kunt laten maken door een grafisch ontwerper, voor een professionele uitstraling in jouw eigen stijl?
 • Visitekaartjes al sinds de zeventiende eeuw worden gebruikt en het verspreiden hiervan tegenwoordig nog steeds een van de meest effectie manieren is om contactgegevens met anderen te delen?
 • De investering in visitekaartjes zich meestal ruimschoots terugbetaalt?
 • Er online sjablonen beschikbaar zijn waarmee je eenvoudig je eigen visitekaartje kunt samenstellen?

Visitekaartjes drukken advies

Met een visitekaartje geef je dus gemakkelijk de contactgegevens van jou als persoon of namens een bedrijf aan mensen die hierin geïnteresseerd zijn. Zo laat je een professionele indruk achter in de stijl van jouw bedrijf. Wil je meer informatie over het drukkken van visitekaartjes, of wil je persoonlijk advies over hoe je dit het best kunt aanpakken? Dan ben je natuurlijk altijd welkom bij ZoGedrukt. Je kunt ons bellen, mailen of contact opnemen via de live chat voor antwoorden op je vragen, maar je kunt natuurlijk ook of afspraak bij ons langskomen voor advies op maat. Zo laat jij de mooiste visitekaartjes drukken!

Kies het eindformaat (na het eventuele vouwen)

Selecteer een optie

Wanneer je een optie geselecteerd hebt wordt er hier meer informatie vermeld.

Kies de bedrukking

Selecteer een optie

Wanneer je een optie geselecteerd hebt wordt er hier meer informatie vermeld.

Kies het materiaal

Selecteer een optie

Wanneer je een optie geselecteerd hebt wordt er hier meer informatie vermeld.

Kies het gewicht

Selecteer een optie

Wanneer je een optie geselecteerd hebt wordt er hier meer informatie vermeld.

Kies de luxe afwerking

Selecteer een optie

Wanneer je een optie geselecteerd hebt wordt er hier meer informatie vermeld.

Afwerking van de hoeken

Selecteer een optie

Wanneer je een optie geselecteerd hebt wordt er hier meer informatie vermeld.

1. Je selectie

Kies het eindformaat (na het eventuele vouwen)
Nog niet gekozen
Kies de bedrukking
Nog niet gekozen
Kies het materiaal
Nog niet gekozen
Kies het gewicht
Nog niet gekozen
Kies de luxe afwerking
Nog niet gekozen
Afwerking van de hoeken
Nog niet gekozen

2. Oplage en levertijd

Oplage en levertijd
Klik op een prijs in de tabel om deze te selecteren en verder te gaan.

Let op
De verwachte levertijd geldt alleen indien alle bestanden aangeleverd (en goedgekeurd) zijn voor de aangegeven tijd.
 • Gratis verzending binnen NL
 • Spoedlevering mogelijk
 • Gratis bestandscontrole
 • Eigen productie

3. Controle

Bestanden en betaling
In de volgende stappen kan je je bestanden aanleveren en betalen.

Let op
De verwachte levertijd geldt alleen indien alle bestanden aangeleverd (en goedgekeurd) zijn voor de aangegeven tijd.
 • Gratis verzending binnen NL
 • Spoedlevering mogelijk
 • Gratis bestandscontrole
 • Eigen productie