Snelle levering
Blanco geleverd
Persoonlijke service
Eigen productie

Briefpapier

Briefpapier

Briefpapier drukken

Briefpapier is belangrijk om jouw eigen huisstijl helemaal compleet te maken, samen met de enveloppen zorgt dit voor een zakelijke uitstraling. ZoGedrukt drukt briefpapier op maat waardoor je een professionele indruk achter laat bij al jouw klanten en zakenrelaties.

Briefpapier wordt altijd in full colour bedrukt, waardoor jouw eigen logo en huisstijl het beste overkomen op de ontvanger. Je kan er voor kiezen om briefpapier enkelzijdig of dubbelzijdig te laten bedrukken.

Als je kiest voor een dubbelzijdige bedrukking, dan geeft dit de kans om nog meer van jouw eigen logo en huisstijl door te voeren in het briefpapier.

 • Voordeliger bij grote oplages
 • Spoedlevering mogelijk
 • Gratis verzending
 • Werktekening briefpapier A4 Werktekening briefpapier A4
 • Werktekening briefpapier A5 Werktekening briefpapier A5

Briefpapier drukken

Waarom briefpapier drukken?

Omdat communicatie tegenwoordig vaak per e-mail gaat, zult u misschien denken dat briefpapier niet meer wordt gebruikt. Dit is echter niet waar: ondanks de moderne technologie van tegenwoordig, wordt er nog vaak gebruik gemaakt van briefpapier om boodschappen over te brengen, met name door bedrijven. Met de juiste opdruk komt het gebruik van briefpapier door bedrijven erg professioneel over. Bedrijven, instellingen en organisaties kunnen hun briefpapier laten drukken in hun eigen stijl, en hun brieven, offertes en facturen voor (potentiële) klanten hierop afdrukken, en fysiek overhandigen. Doordat de klanten een fysieke brief in handen krijgen die ook nog in de stijl van uw bedrijf is, zal dit voor hen een stuk meer indruk maken dan wanneer ze weer een van de zoveel mailtjes van bedrijven in hun inbox ontvangen. Bij ZoGedrukt.nl drukt u daarom ook gemakkelijk uw briefpapier in de persoonlijke huisstijl van uw bedrijf.

Briefpapier

Briefpapier in combinatie met enveloppen

Briefpapier wordt vaak gedrukt in combinatie met bijpassende enveloppen. Op deze enveloppen kan, net als op het briefpapier, het logo van het bedrijf afgebeeld worden. Zo kan de huisstijl van de organisatie nog beter worden overgedragen op de ontvanger, en kan iedereen in één oogopslag zien wat de naam en de stijl van uw bedrijf is. De enveloppen kunnen in hetzelfde formaat als het briefpapier worden gedrukt, zodat het papier niet hoeft te worden dubbelgevouwen om verstuurd te worden. U kunt er echter ook voor kiezen om de enveloppen in het formaat van de helft van het briefpapier te laten drukken, of zelfs nog kleiner. Hiervoor moet het bedrukte briefpapier opgevouwen worden om verstuurd te worden, maar het formaat maakt het wel compacter en handzamer om te gebruiken en te versturen.

Mogelijkheden bij het bedrukken van briefpapier

U kunt het briefpapier van uw bedrijf helemaal eigen maken door te kiezen uit verschillende mogelijkheden. Zo selecteert u zelf het formaat dat uw briefpapier moet hebben, het soort bedrukking dat u wenst, en de materialen en het gewicht voor uw briefpapier. Om u een handje te helpen, zullen we deze mogelijkheden verder toelichten.

Formaat van uw briefpapier

Standaard drukken wij ons briefpapier op A4-formaat, oftewel 210 bij 297 millimeter. Dit is het papier dat het meest voorkomt: in printers, folders, menukaarten, placemats en zelfs kalenders. Ook bij briefpapier wordt dit formaat het vaakst gebruikt. Elke professionele brief, offerte en factuur die u ooit hebt ontvangen, was waarschijnlijk ook gedrukt op dit standaard A4-formaat. Vandaar dat het erg handig is als uw briefpapier ook op dit formaat is aangepast. Dit geeft de meest professionele indruk wanneer u het naar uw (potentiële) klanten stuurt, en uw kunt uw brieven gewoon verzenden door het papier in uw printerla te leggen en uw documenten hierop af te drukken. Standaard drukken wij uw briefpapier ook op dit formaat.

Soort bedrukking

Bij ZoGedrukt.nl bieden wij u diverse mogelijkheden voor de bedrukking van uw briefpapier. Zo kunt u kiezen voor een enkelzijdige of een dubbelzijdige bedrukking, en in één tot drie PMS-kleuren tot volledig in full colour. De meeste mensen kiezen voor een bedrukking in full colour, op beide zijden van het briefpapier. Zo kan de huisstijl van het bedrijf het best worden overgebracht op de klant. Hierbij is het wel van belang dat de voorkant rustig gehouden wordt, zodat hier de nadruk op de informatie in de brief wordt gelegd. Omdat het papier nog wel opvallend moet zijn, is het van belang om een tussenweg te vinden tussen een simpel ontwerp en iets dat goed de aandacht van de klant kan trekken. Het logo van het bedrijf kan in de passende kleuren worden gedrukt, inclusief bijbehorende contactgegevens. Door de achterkant ook te laten bedrukken, zal het papier goed opvallen in een stapel papier. Hierdoor zou het zonde zijn om de achterkant wit te laten, zeker omdat het slechts een klein bedrag extra kost om deze kant ook te laten bedrukken met het logo van uw bedrijf.

Materialen

Bij ZoGedrukt.nl maken wij standaard gebruik van lasergeschikt bankpost wit FSC voor het bedrukken van uw briefpapier. Dit is stevig, milieuvriendelijk papier dat afkomstig is uit FSC-gecertificeerde bossen: bossen die met duurzaam bosbeheer zijn onderhouden. De bosbouwer heeft hierbij rekening gehouden met het behoud van biodiversiteit, de bescherming van waterlopen, de veiligheid van bosarbeiders en nog veel meer. Op deze manier dragen wij met de bedrukking van uw briefpapier bij aan de milieuvriendelijke manier van papierproductie. ‘Lasergeschikt’ houdt in dat het papier speciaal gemaakt is voor laserprinters, waarop uw ontwerp snel en in hoge kwaliteit kan worden geprint.Briefpapier drukken

Gewicht van uw briefpapier

Naast het formaat, het soort bedrukking en het materiaal van uw bedrukte briefpapier, speelt ook het gewicht een rol. Lichte en dunne papiersoorten zijn gemakkelijk te vouwen en handzaam, maar dikkere en dus zwaardere papiersoorten liggen vaster in de hand en voelen voor de klant luxueuzer aan. Bij ZoGedrukt.nl heeft u keuze uit drie verschillende gewichten: 80 gram per vierkante meter, 90 gram per vierkante meter en 120 gram per vierkante meter. Het gewicht dat het vaakst door onze klanten gebruikt wordt bij het drukken van briefpapier, is 90 gram per vierkante meter. Dit zorgt voor een goede tussenweg: het papier is handzaam en kan gemakkelijk gevouwen worden, maar voelt voor de klant toch luxueus aan.

Drukmethode van briefpapier

Bij ZoGedrukt.nl maken we gebruik van twee verschillende drukmethodes voor het bedrukken van briefpapier. Deze twee methoden zijn offset en digitaal. Offset houdt in dat hierbij een traditionele drukpers wordt gebruikt voor het drukken van uw briefpapier. Hiervoor wordt een speciale drukvorm gemaakt, die wordt gebruikt om uw ontwerp op combinatievellen af te drukken. Omdat voor elk ontwerp een aparte drukplaat moet worden gemaakt, is offset drukken vaak alleen voordelig in grote oplagen. Digitaal drukken is de modernere drukmethode. Hierbij kunt u uw ontwerp digitaal aanleveren, en wordt het via de computer met een soort groot kopieerapparaat afgedrukt. Dit gaat snel en gemakkelijk omdat er niet steeds een nieuwe drukplaat voor gemaakt moet worden, dus bij een kleine oplage is een digitale pers voordeliger en sneller. Spoedleveringen kunnen wij met een digitale pers zelfs binnen één dag voor u afhandelen.

Wat is de levertijd bij het drukken van briefpapier?

De levertijd van het briefpapier dat u laat bedrukken, is afhankelijk van de oplage en de gewenste drukmethode. Bij oplagen tot 500 vellen briefpapier, kunnen wij het papier digitaal voor uw drukken. Standaard leveren wij dit binnen drie werkdagen, maar wanneer u bereid bent om extra te betalen, kunt u ook een spoedlevering aanvragen. Hierbij staat het briefpapier binnen één werkdag al voor uw klaar. Bij grotere oplagen, van 500 tot 50.000 vellen briefpapier, zullen we bij ZoGedrukt.nl de bedrukking afhandelen met behulp van de offset-methode. Omdat dit iets meer tijd in beslag neemt dan digitaal drukken, kunt u de levering bij deze oplagen binnen 5 werkdagen verwachten. Wanneer u een grotere oplage wenst dan 50.000 vellen briefpapier, kunt u contact met ons opnemen. Wij maken dan een offerte voor u aan.

Tips en tricks voor briefpapier drukken

Wanneer u gebruik maakt van briefpapier om een indruk op uw potentiële klanten achter te laten, wilt u natuurlijk dat de klant goed weet wat precies de naam van uw bedrijf is en hoe ze contact met u op kunnen nemen. Klanten willen namelijk niet te lang hoeven te zoeken om erachter te komen hoe ze uw instelling kunnen contacteren. Zorg daarom voor een duidelijk opvallend logo van uw bedrijf op het briefpapier, in passende kleuren en in combinatie met uw contactgegevens. Belangrijke gegevens om zeker te vermelden zijn de naam van het bedrijf, het telefoonnummer, het e-mailadres, de website en het KvK- en BTW-nummer. Eventueel kunt u ook nog uw bankrekeningnummer vermelden, en uw profielen op de sociale media waar u als bedrijf het meest actief bent.

Briefpapier ontwerpen

U kunt uw eigen briefpapier laten ontwerpen door een grafisch ontwerper, maar u kunt er ook voor kiezen om dit zelf te doen. Met behulp van een programma als InDesign of Photoshop creëert u met behulp van bestaande sjablonen, lettertypes en afbeeldingen het briefpapier in de stijl die past bij uw bedrijf. Ook kunt u gebruik maken van een sjabloon voor briefpapier in het programma Word. Let er bij het ontwerpen van uw briefpapier op dat de voorkant van uw briefpapier een simpel, maar opvallend uiterlijk heeft. Zorg voor een duidelijk zichtbaar logo van hoge kwaliteit op een plek waar dit goed te zien is, en gebruik enkele heldere kleuren om dit op te laten vallen. Overdrijf niet met de kleuren en afbeeldingen, want dan zal het briefpapier te druk en onoverzichtelijk worden. Zorg ervoor dat u voldoende ruimte overlaat om uw brieven, offertes en facturen op het briefpapier af te kunnen drukken.

Wist je dat…

 • Het laten drukken van grote aantallen briefpapier in één keer een stuk goedkoper is dan kleinere aantallen? Hierbij hoeven alle gegevens ook maar één keer te hoeven ingevuld en hoeft er maar één keer een ontwerp aangeleverd te worden.
 • Het drukken van briefpapier in vergelijking veel goedkoper is dan zelf uw logo op printpapier af te drukken iedere keer dat u een brief wilt verzenden?
 • Het drukken en versturen van mooi briefpapier een veel betere indruk achterlaat op uw (potentiële) klant dan het sturen van een e-mail?
 • Klanten gemakkelijk contact met u op kunnen nemen wanneer u de contactgegevens van uw bedrijf duidelijk bij het logo vermeldt?
 • Het bedrukken van de achterkant van uw briefpapier een goede manier is om uw bedrijf ook te laten opvallen in een grote stapel losse papieren?
 • U via Google Fonts gratis lettertypes kunt downloaden die u kunt gebruiken voor de opmaak van uw briefpapier?

Briefpapier drukken advies

Wanneer u vragen heeft over het drukken van briefpapier of meer uitleg verlangt, dan kunt u altijd contact opnemen met ZoGedrukt.nl. Wij zijn bereikbaar via de telefoon, chat en per e-mail, waarmee we u graag antwoord geven op al uw vragen. Wanneer u graag persoonlijk advies wilt hebben, staan wij voor u klaar om u op afspraak te ontvangen op ons kantoor. Onder het genot van een kopje koffie of thee zullen wij u dan alle uitleg geven die u nodig hebt om het perfecte briefpapier voor uw bedrijf te laten drukken.

Kies het eindformaat (na het eventuele vouwen)

Selecteer een optie

Wanneer je een optie geselecteerd hebt wordt er hier meer informatie vermeld.

Kies de bedrukking

Selecteer een optie

Wanneer je een optie geselecteerd hebt wordt er hier meer informatie vermeld.

Kies het materiaal

Selecteer een optie

Wanneer je een optie geselecteerd hebt wordt er hier meer informatie vermeld.

Kies het gewicht

Selecteer een optie

Wanneer je een optie geselecteerd hebt wordt er hier meer informatie vermeld.

Kies het aantal boorgaten

Selecteer een optie

Wanneer je een optie geselecteerd hebt wordt er hier meer informatie vermeld.

Selecteer een optie

Wanneer je een optie geselecteerd hebt wordt er hier meer informatie vermeld.

1. Je selectie

Kies het eindformaat (na het eventuele vouwen)
Nog niet gekozen
Kies de bedrukking
Nog niet gekozen
Kies het materiaal
Nog niet gekozen
Kies het gewicht
Nog niet gekozen
Kies het aantal boorgaten
Nog niet gekozen
Bundelen
Nog niet gekozen

2. Oplage en levertijd

Oplage en levertijd
Klik op een prijs in de tabel om deze te selecteren en verder te gaan.

Let op
De verwachte levertijd geldt alleen indien alle bestanden aangeleverd (en goedgekeurd) zijn voor de aangegeven tijd.
 • Gratis verzending binnen NL
 • Spoedlevering mogelijk
 • Gratis bestandscontrole
 • Eigen productie

3. Controle

Bestanden en betaling
In de volgende stappen kan je je bestanden aanleveren en betalen.

Let op
De verwachte levertijd geldt alleen indien alle bestanden aangeleverd (en goedgekeurd) zijn voor de aangegeven tijd.
 • Gratis verzending binnen NL
 • Spoedlevering mogelijk
 • Gratis bestandscontrole
 • Eigen productie